Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mozart ismeretlen művei

2009. augusztus 1., szombat, Magazin

Mozart két, eddig ismeretlen zongoraműve került elő, a darabokat holnap mutatják be a nyilvánosság előtt — számolt be csütörtökön a tevékenységét nemzetközi szinten végző Mozarteum Alapítvány.

A salzburgi székhelyű alapítvány nemcsak a Mozart műveiből rendezett koncertek szervezőjeként, hanem mindenekelőtt az 1756 és 1791 között élt zeneszerző munkásságának tudományos feldolgozásában és Wolfgang Amadeus Mozart személyiségének megismerésében jár élen. A most felfedezett zongoraművekkel kapcsolatos részletekről leghamarabb augusztus 2-án tájékozódhat a nagyközönség, amikor sajtótájékoztatón ismertetik a darabok történetét. A bemutatón az ismert salzburgi csembalista, Florian Birsak a Mozart szülőházában található ütőkalapácsos zongorán játssza majd el mindkét darabot. A művekhez hiányzó zenekari kíséretet Robert D. Levin zongorista komponálja meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 946
szavazógép
2009-08-01: Magazin - x:

Százéves a feketebalogi kisvasút (Kárpát-medencei kisvasutak) — Fodor Illés—Markója Szilárd

A Breznóbánya (Szlovákia) mellett található Feketebalog (Čierný Balog) központtal kiépült kisvasút közel 130 kilométer hosszúságban tárta, illetve részben tárja fel a Vepor-hegységben eredő Fekete-Garam (Čierný Hron) és mellékfolyóinak völgyeit. Az erdei vasút építésének legfőbb oka a térség ,,zöld aranya", azaz a kitermelésre váró erdőségek.
2009-08-01: Magazin - x:

Könyv- és zeneszalon

Jövő héten csütörtökön Sinaián a Casino Sinaia Konferencia-központban kulturális szalon nyílik, amelyre meghívták az ország legjelentősebb művelődési központjait.