Kezdődik a pótérettségi

2009. augusztus 15., szombat, Közélet

Háromszáznegyvennégy idei és ötvenöt korábbi végzős kezdi meg hétfőn a pótérettségit.

Háromszéken egy vizsgaközpontot (sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum) rendeztek be, amelynek albizottsága a kézdivásárhelyi Gábor Áron Műszaki Oktatási Központban működik, de mert a szóbeli vizsgákra, illetve a magyar írásbelire (c próba) és a választott tárgyak írásbelijére (e és f próba) tantárgyanként kevesen jelentkeztek, ezeket egyetlen helyszínen, a sepsiszentgyörgyi központban tartják, míg a román írásbelire (a próba) és a szaknak megfelelő kötelező vizsgára (d próba) a kézdivásárhelyi és kovásznai érettségizőknek a Gábor Áron-iskolában kell jelentkezniük. (Fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 600
szavazógép
2009-08-15: Közélet - x:

Falfreskót találtak a szentkirályi templomban — Kisgyörgy Zoltán

Mint minden műemlék templom renoválásánál, itt is régészeti ásatások előzik meg az erdő előtti dombon trónoló unitárius templom és harangtorony javítását. Szakintézmény által összeállított tervezet szerint folyik a munka, amit Bordi Zsigmond Loránd, a Székely Nemzeti Múzeum régésze vezet.
2009-08-15: Máról holnapra - x:

Nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal? — Bogdán László

Kedden a pénzügyminiszter bejelenti, hogy a Nemzetközi Valutaalap ultimátumot adott. Zárójelben: az IMF a román média régi mumusa, most is dühtől fuldokolva bírálják némely hírmagyarázók, noha nem a valutaalap kényszerítette rá hitelét Romániára, hanem a válság szelétől megcsapott ország kérte, s az illetékesek, így Pogea pénzügyér is, nagyon jól tudják: a szigorú feltételeket bizony be kell tartani, másképp ugrik a pénz!