A szociális lakás nem öröklakás — Váry O. Péter

2009. augusztus 17., hétfő, Közélet

Nem tudni még pontosan, a Sepsiszentgyörgyön szociális lakásra jogosult 170 családból hányan költözhetnek be a Mikes Kelemen utcai ötven lakrészes ,,zöld blokkba", legkevesebb harminc családnak biztosan jut hely, hogy mennyivel többnek, az attól függ, az államosított házakból kiköltöztetett családokból hányan fogadják el az ott felajánlott lakásokat — közölte Antal Árpád András polgármester.

Közben alakul a szomszédos tömbház sorsa is, Vasile Blaga fejlesztési miniszter ígért támogatást felújítására, a polgármester reményei szerint jövőben azt is átadhatják — e kettővel nagyjá­ból kielégíthetőek Sepsiszentgyörgyön a szociális lakást igénylők kérései, annál is inkább, mert a polgármester határozattervezetet szándékszik az önkormányzat elé terjeszteni, melyben legfennebb ötéves időtartamra szűkítenék a szociális lakások odaadását. Mint mondta, egy szociális munkásokból, pszichológusokból, egyéb szakemberekből álló bizottságnak kellene minden család egyéni helyzetének alakulását nyomon követnie, s aki nem akar segíteni magán, az nem érdemesül továbbra a többségi szolidaritás kedvezményében — azaz azok a családok, melyek abban a reményben költöznek a szociális tömbházba, hogy öröklakáshoz jutottak, és semmit sem tesznek meg annak érdekében, hogy onnan tovább léphessenek, hamar az utcára kerülhetnek. Véleménye szerint ezzel a módszerrel lehetne leginkább serkenteni a jelenleg szociális lakásra szorulókat, hogy munkát vállaljanak, a saját lakás megszerzéséért dolgozzanak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1534
szavazógép
2009-08-17: Máról holnapra - x:

Kik játsszák el a székelyföldi összefogást? — Farkas Réka

Alig három héttel az esemény kijelölt időpontja előtt még nem tudni, lesz-e székelyföldi önkormányzati nagygyűlés. Illetve minden jel szerint megtartják, hisz a helyszínt és időpontot rég bejelentették, de nagy kérdés továbbra is, jelen lesznek-e a választott polgármesterek, képviselők, vagy elsüllyed a kezdeményezés a politikai csatározások sodrában.
2009-08-17: Közélet - x:

Hangverseny Nagyboldogasszony napján (Élő egyház) — Józsa Zsuzsanna

Maradandó zenei élményben részesültek mindazok, akik részt vettek szombaton, Nagyboldogasszony napján a sepsiszentgyörgyi Krisztus király-templomban megrendezett esti szentmise utáni hangversenyen.