Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. augusztus 26., szerda, Belföld

ZEUSZ ACHILLES-SARKA. A nők és családja a gyenge pontjai Traian Băsescunak — jelentette ki Ion Diaconescu, a parasztpárt politikusa, volt politikai fogoly. Ráadásul a politikai paletta oly zavaros, hogy nincs ember, aki az elnökválasztás kimenetelét ma meg tudná jósolni — véli a kilencvenes éveit taposó politikus. (Ziare.com)

VALÓSZÍNŰ, NOVEMBER 22-ÉN LESZ AZ ELNÖKVÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJA. Az SZDP egyik szenátora, Olguţa Vasilescu kedden azt mondta, hogy a koalíciós partnerek megegyeztek a november 22-i dátumról, de a választások végleges időpontját jövő héten szögezik le, és ezt kormányhatározatban fogják rögzíteni. A Demokrata-Liberális Párt eredetileg november utolsó vasárnapjára tervezte az államelnök-választás első fordulóját. Ezt az időpontot azonban azért vetették el, mert így a második fordulót kevéssel a karácsonyi ünnepek előtt kellett volna megtartani. (Antena3)

DRÁGUL A CIGARETTA. Dobozonként 40 banival drágul a cigaretta szeptember 1-jétől, miután a dohányáruk jövedéki adója 7 euróval növekedik. A kormány márciusban úgy döntött, hogy idén 14 euróval emeli a cigaretta jövedéki adóját. Az akkor elfogadott sürgősségi rendelet értelmében április 1-jétől 7 euróval növekedett az adó, szeptember 1-jétől pedig ugyanennyivel emelkedik. (Ziare.com)

MAGYARUL IS KAMPÁNYOLNAK A LIBERÁLISOK. Magyarul is kampányol majd Erdélyben a Nemzeti Liberális Párt az államelnök-választás előtt — tudta meg a mediatica.ro. Az alakulat parlamenti képviselője, Bogdan Olteanu szerint a romániai magyarság jelentheti a mérleg nyelvét a második fordulóban, hiszen a jelenlegi állás szerint egyik jelölt sem képes 30—35 százaléknál többet szerezni az első fordulóban. Ezért, tetszik, nem tetszik, meg kell szólítani a magyarságot is.

VANNAK BOLDOG MUNKANÉLKÜLIEK IS. Temesváron a Romtelecom elbocsátott igazgatója 7000 lej munkanélküli-segélyt kap, de nem panaszkodhat egy nemzetközi cég konstancai illetőségű exigazgatója sem, az ő munkanélküli-segélye meghaladja az 5000 lejt. Pár tucat hasonló esettel ellentétben az átlagember, ha utcára kerül, jó esetben havonta 450—518 lejt kap. (Realitatea)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 8
szavazógép
2009-08-26: Közélet - x:

A Băsescu-klán (Magasles) - Bogdán László

Nincs nap a Băsescu elnökhöz, családjához (fivéréhez, lányaihoz), klánjához, az általa felfedezett és futtatott politikusokhoz köthető botrányok nélkül, amelyek, akárhogyan is védekezik az államfő, fokozatosan erodálják népszerűségét.
2009-08-26: Belföld - x:

Belföldi hírek — Ferencz Csaba

Băsescu és testvére
Nem csitul a Traian Băsescu testvérének hadiipari vállalkozáshoz fűződő kapcsolatai körüli botrány, hiszen immár illegális robbanóanyag-exporttal vádolják Mircea Băsescut. Sorin Roşca Stănescu publicista és szerkesztő internetes blogján azt állította: Mircea Băsescu ,,hangolta össze" egy szigorúan titkos robbanóanyag-szállítmány nemzetközi csempészakcióját.