Hírsaláta

2009. november 6., péntek, Belföld

FIGYELIK. Az állítja az Evenimentul zilei, hogy Klaus Johannis nem lehet miniszterelnök, mert 2004-ben, amikor a törvény már tiltotta, tagja volt egy szebeni kereskedelmi társaság igazgatótanácsának. Johannis azt nyilatkozta, hogy már 2003-ban lemondott e tisztségéről, csak a bukaresti elnökpárti sajtó egyfolytában körülötte szaglászódik — írja a România liberă.

NEM EREDMÉNYES A KAMPÁNY JÁRVÁNY IDEJÉN. Az állítják a fővárosi pletykák, hogy Traian Băsescu azért borult ki oly látványosan a közelgő sertésinfluenza-járvány miatt, mert ha az erőteljesebb méreteket ölt, az egészségügyi hatóságoknak el kell rendelniük a tömegrendezvények betiltását. Nos, ez Băsescunak, aki imád sok embernek sokat mondani, nagyon rosszul jönne. (România liberă)

SZEPTEMBERBEN NŐTT AZ ÁTLAGBÉR. Az augusztusihoz képest kismértékben nőtt a hazai átlagbér, szeptemberben elérte a bruttó 1860 lejt. Ez 0,8 százalékkal több, mint amennyit az alkalmazottak az utolsó nyári hónapban hazavihettek. A legalacsonyabb átlagbért a textilipar biztosította (788 lejt), leginkább a gázkitermelésben foglalkoztatottak bére nőtt (3600 lej). (Paprika Rádió)

VIZSGÁLATI FOGSÁGBAN MARAD MIKÓCZY. Elutasította Mikóczy Zoltán szabadlábra helyezési kérelmét hétfőn a nagyváradi táblabíróság. A híres versenyló, Overdose tulajdonosaként ismert szlovákiai magyar üzletembert október 21-én helyezték előzetes letartóztatásba, és a döntés eredményeképpen az ügy lezárásáig őrizetben is marad. A vállalkozót azzal vádolják, hogy október 21-én éjjel a résztulajdonában lévő, csődeljárás alatt álló élesdi húsipari vállalat, a Karpat Carne Kft. ingóságait próbálták titokban Magyarországra szállítani. ,,Teljes mértékben ártatlannak tartom magam" — kezdte nyilatkozatát Overdose tulajdonosa. Azt mondta, a vádiratban leírt tetteket nem tagadja, ám kijelentette: nem volt tisztában a helyzettel, amikor elkövette őket. Azt hitte, a kérdéses ingóságok, gyári felszerelések tavasz óta papíron egy másik cég, a Karpat Meat tulajdonában vannak, s ez utóbbi alapító vállalatának, a máltai tulajdonú Still Centernek akarta őket elszállítani egy kétéves tartozás fejében. A Still Centerben Mikóczynak nincs tulajdonrésze, viszont Európa ezen részében ő képviseli a céget, ezért volt éppen akkor jelen, illetve arról is meg akart győződni, hogy a gépek valóban átkerülnek jogos tulajdonosukhoz. (Krónika)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2009-11-06: Közélet - x:

Zűrzavaros földviszonyok, reménytelen kárpótlás - Farkas Réka

A vártnál lassabban halad ugyan, de kimozdult a holtpontról a birtoklevelek kiállítása — nyilatkozta Codrin Munteanu prefektus.
2009-11-06: Belföld - x:

Belföldi hírek - Farcáid Botond

Visszatért az „influenzakezelő" államtitkár
Meggondolta magát Adrian Streinu-Cercel, és mégsem mond le az egészségügyi minisztérium államtitkári tisztségéről.