Erdővidék gyöngye

2007. június 5., kedd, Közélet
Az uzonkafürdői borvízmedencét nevezte így villatulajdonosok egy csoportja, akik a hét végén ismét kitakarították és használatba helyezték a fürdőtelep egy részét.

Az egész telep továbbra is az egykori bérlő, a Mitács Kft. és a nagybaconi polgármesteri hivatal között folyó per ,,fogságában" van. Bardocz Csaba polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a használatba vétel miatt indított jogi eljárás alapfokon zajlik, megtörtént a bérlő által eszközölt beruházás felértékelése (összesen 66 000 lejre rúg), most a törvényszéki szakértőknek azt kell megállapítaniuk, hogy ebből amortizáció és használat címen mennyit lehet levonni. A telepet egyébként — ahol egykor meleg vizes kúrát is lehetett venni — visszakérte, és papíron vissza is kapta az egykori tulajdonos, vagyis a hat közbirtokosság, de a jogi eljárás miatt a birtokba helyezés továbbra sem lehetséges.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1576
szavazógép
2007-06-05: Közélet - Magyari Lajos:

Összetartozunk? (Jegyzet)

Mikor ezek a sorok íródnak, széles e Kárpát-medencében meg kell szólalniuk a magyar történelmi egyházak templomai harangjainak, s Budapesten az ország és a nemzet Házában a parlamentnek rá kellene bólintania a Fidesz kezdeményezésére, mellyel június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává tennék.
2007-06-05: Közélet - Iochom István:

Elkészült az ivóvíz-fővezeték

Kézdiszentléleken készül az ivóvízvezeték, a tizenkét kilométeres csövezet már szinte teljesen a földben.