Vidéki munkahelyajánlók

2007. augusztus 25., szombat, Közélet
Háromszéki falvakban tart kisebb állásbörzéket helybeliek számára a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal.

Eddig Uzonban és Gelencén került sor ilyen rendezvényre, közelebbről készülnek Kommandóra, Bölönbe és Kőröspatakra. Az intézmény hetente szeretne felkeresni egy-egy települést, a találkozókon nem csak a környékbeli vagy akár a szomszédos megyékben lévő munkahelyajánlatokat ismertetik az álláskeresőkkel, hanem a vállalkozókat is tájékoztatják a kedvezményes hitelekről. Vidéki településekről lévén szó, nagyobb hangsúllyal beszélnek mezőgazdaságban és falusi turizmusban rejlő lehetőségekről, Gelencén falusi turizmussal kapcsolatos tanfolyam beindítását is elhatározták. Általában ötven-hetven álláskereső jelenik meg egy-egy ilyen miniállásvásáron, az érdeklődőket a külföldi munkalehetőségek is foglalkoztatják. (mózes)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2290
szavazógép
2007-08-25: Közélet - Váry O. Péter:

Szerelemről, itthonról, színházról - Elöljáróban Incze Ildikó egyéni műsorához

Színházat, háromszéki-sepsiszentgyörgyi színi világot ismerők számára nem kell bemutatni Incze Ildikót. Innen indult, ide tért vissza, s majd innen ment tovább. Régecske, már huszonkét esztendeje. Nevét gyakorta látjuk feltűnni a képernyőn magyar filmek szereposztásában vagy külföldieknél, a szinkronhangokat adók felsorolásában.
2007-08-25: Közélet - x:

Szórólap és multimédiás kiadvány

Kétnyelvű szórólap jelent meg Csomakőrösről színes felvételekkel. Bemutatja a falut, a műemlék templomot, a Csoma-emlékkiállítást és a Csoma-szülőház hasonmását.