A múlt hétSzeret, nem szeret

2007. június 5., kedd, Közélet
A gyerekek nem szeretik egymást az iskolákban. Ha szeretnék, akkor nem ütnék, vernék egymást. Hála a mobiltelefonoknak, a felvételek a nagy nyilvánosság elé kerülnek, hadd gyönyörködjék mindenki az ilyen és ennél olyanabb jelenetekben.

Odáig fajult a dolog, hogy egy iskolában halálra vertek egy gyereket. Máshol a tanárt fenyegetik. Viszont az is megtörténik, hogy a pedagógus nagyon szereti a gyerekeket. Mint az a fiatal tanárnő, aki úgy szerette egyik tanulóját, hogy amikor be akarta fejezni kapcsolatukat, a gyerek öngyilkos lett, kiugrott az ablakon. A hölgy beismerte (akárcsak Bill Clinton esetét Monica Lewinskivel az Orális szobában), hogy nem megfelelő kapcsolata volt a gyerekkel. Más meg úgy szereti gyerekét, hogy csak nagy pénzért válik meg tőle. Buzăuban egy vadonatúj újszülöttért 15 000 eurót kértek. De egy kissé használt, kétévest már háromezerért is meg lehet kapni. Olcsó, mint a tonhalkonzerv, amit Thaiföldről hoztak, és amitől egy rettenetes betegséget, botulizmust lehet kapni. Most szeretnék az egész országban összeszedni ezeket a konzerveket. Ez a szeret, nem szeret játék mindenütt jelen van. Elnökünk nem szereti a parlamentet, és előrehozott választásokat szeretne. A parlament nagy része nem szereti az elnököt, annál inkább szereti a hatalmat, és nem szeretne előrehozott választásokat. Azok viszont, akik szeretik az elnököt, a kormányt nem szeretik, és bizalmatlansági indítványt szerettek volna benyújtani ellene. Ehhez nehezen gyűltek az aláírások, pedig volt olyan is, mint Gheorghe Flutur, aki úgy szeret aláírni, hogy kétszer is aláírta a listát. Minket már Brüsszel sem szeret úgy, mint régen, mert állandóan emlegeti a védzáradékot. Pedig, ha szeret valakit az ember, akkor azzal szemben elnéző. De ez máshol is így van. Magyarországon másokkal szemben elnézőek a rendőrök, csak a tüntetőket nem szeretik. Az egyszerű állampolgárt viszont igen. Ha az nem is szereti, amit vele tesznek. A rendőrök viszont mindent megtesznek érte. Mint azért az állampolgárnőért, akit haza akartak kísérni. Az illető bizonyosan nem akart hazamenni, ezért máshová vitték, erőszakkal, és meg is erőszakolták. A hatalmasak ott is úgy szeretik a hatalmat, mint nálunk, és mindent bevetnek megőrzése érdekében. Állítólag egy tanácsadó jósda szolgáltatásait is igénybe vették. Ez természetes. A nagy hadvezérek is sokszor igénybe vették a csillagjósok és mások segítségét a csaták előtt. Nálunk is fel kellene fogadni legalább egy kártyavető cigánynét, hátha megjósolná, mi is fog történni a politikában. De lehet, még az sem tudná kivetni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2007-06-05: Közélet - Farkas Réka:

Kitiltaná Eva Maria Barkit (Románia egységét félti Străchinaru)

Eva Maria Barki, Ausztriában élő nemzetközi jogász Romániából való kitiltását kezdeményezi Petre Străchinaru demokrata képviselő.
2007-06-05: Belföld - x:

Hírsaláta

DRÁGUL A KENYÉR. A szárazság miatt kevés gabona terem, becslések szerint a búzatermés jóval kisebb lesz az elvárhatónál, a kenyérbúza mennyisége pedig nem haladja meg a 2,8 millió tonnát. Mivel Románia éves szükséglete 3,5—4 millió tonna körüli, az ország idén jelentős mennyiségű kenyérbúza behozatalára kényszerül. A kenyérgyártók arra is számítanak, hogy a vízi erőművek kisebb teljesítménye miatt júliustól kisebb mértékben újra drágulhat a villamos áram is, emiatt júliustól akár 25 százalékkal többe kerülhet majd a kenyér — jelentette be Ştefan Nicolae, az Agrostar mezőgazdasági szakszervezeti szövetség elnöke. (Realitatea tévé)