Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. december 22., kedd, Belföld

NYAKUKON AZ AUTONÓMIA. Attól tartanak a Gardianul szerkesztői, hogy Magyarország az EU elnökeként 2011-ben támogatni fogja az erdélyi magyarság autonómiaigényét. Ebbeli igényének a Székely Nemzeti Tanács és annak elnöke, Izsák Balázs is hangot adott. Kelemen Hunor művelődési miniszterként azt tűzte ki céljául, hogy az RMDSZ-es miniszterek mandátumuk alatt elfogadtatják a parlamentben a kisebbségi törvénytervezetet, melyet eddig épp a demokrata-liberálisok tartottak asztalfiókban, de most a koalíciós együttműködés kedvéért állítólag hajlandóak napirendre tűzni.

AZ ÖNTUDATOS. A stabilitás biztosítása, a jövő évi költségvetés tervének benyújtása, pénzügyi felelősség, az egységes nyugdíjtörvény elfogadtatása és a reformok folytatása — ezek a kormány fő célkitűzései — mondta Emil Boc. Mandátumát — szavai szerint — nem azért fogadta el, hogy népszerűbb legyen, hanem hogy azt tegye Romániáért, amit kell. (Mediafax)

VESZÉLYBEN AZ ORTODOX EGYHÁZ. Cezar Preda, a Demokrata-Liberális Párt egyik alelnöke igen nehezményezte, hogy a művelődési tárca Kelemen Hunor kezébe kerül. A minisztérium ugyanis nemcsak a kultúrával, hanem a vallási ügyekkel is foglalkozik, és úgy tetszik, szentségtörés, ha nem ortodox hitű miniszter felügyeli azt. (Realitatea)

BEINDUL A VERESPATAKI ARANYBÁNYÁSZAT, LESZ BAJA BORBÉLYNAK. A demokrata-liberális gazdasági miniszter azt nyilatkozta egy sajtótalálkozón, hogy az aranybányászatot minél előbb meg kellene kezdeni Verespatakon, különös tekintettel az annak kedvező gazdasági konjunktúrára. 2008-ban, amikor Korodi Attila vezette a környezetvédelmi tárcát, az RMDSZ kiállt azért, hogy a parlament minél előbb megvitassa a ciántechnológia betiltásáról szóló törvénytervezetet. A verespataki bányaberuházás kérdése kényes tárgyalási téma lesz Adriean Videanu gazdasági és Borbély László környezetvédelmi miniszter között. (Kolozsvári Rádió)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 133
szavazógép
2009-12-22: Közélet - x:

Az újrahasznosított kormány (A múlt hét) — Kuti János

Mostanig arról regélt mindenki, hogy az elmúlt húsz év leggyengébb kormánya volt a Boc-kormány. Errefel, mit ad Isten, Bocot ismét visszatapsolja az államelnök miniszterelnöknek. Úgy van ez is, mint az iskolában a rossz tanulóval. Nem tanultál, megbuktál? Osztályt kell ismételned! Mit tegyen az elnök, ha a Boc(ájá)nál jobbat nem talál? Ezek után érthető, hogy miért ismét majdnem ugyanaz a kormány lesz a következő, mint az előző. Rosszul dolgozott a kormány, megbukott? Tessék megismételni az évet!
2009-12-22: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farcádi Botond

Letette az esküt Traian Băsescu
Az állam mélyreható megreformálását szorgalmazta tegnap Traian Băsescu újraválasztott államfő abban a beszédében, amelyet a törvényhozói testület előtt mondott a második elnöki mandátumának kezdetét jelentő parlamenti eskütétel után. Szerinte a következő nemzedékek elfogadhatatlanul nagy árat fizetnek, ha a politikai osztály tovább halogatja a reformokat. Reményét fejezte ki, hogy első mandátumának a tapasztalata segíti majd a hibák elkerülésében. Bízik abban, hogy ez azon politikusok számára is érvényes, akik korábban ellene szövetkeztek.