Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sikeres a székelykapu-program - Váry O. Péter

2010. január 6., szerda, Közélet

Meglehetős érdeklődés övezi a meghirdetett székelykapu-programot, mintegy húsz kilyéni és szotyori lakos jelezte, a régióra jellemző, faragott kaput állítana portája elé.

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere tavaly ősszel jelentette be, az önkormányzat ezer lejjel segíti mindazokat az országút mentén lakó kilyénieket, szotyoriakat, akik lecserélve mostani bejá­rataikat, székely kaput állítanak, mindezt a régió azonosságtudatának felmutatásáért. S habár az ígért támogatás messze nem elég egy faragott kapu elkészítéséhez, az érdeklődők nagy száma azt jelzi, sikeres a kezdeményezés.

A programot egyébként kiterjesztik, a két falu főút menti templomainak kerítését is kicserélve, s egyúttal a templomok külső megvilágítását is megoldják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1076
szavazógép
2010-01-06: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farkas Réka

Perrel fenyegetőznek a szakszervezetek
Elégedetlenül távoztak a tanügyi szakszervezetek az oktatási tárca vezetőjével folytatott tárgyalásokról, azzal fenyegetőznek, hogy megtámadják az alkotmánybíróságon azt a tavaly év végi sürgősségi kormányrendeletet, amelynek köszönhetően szeptember elsejétől 15 000 tanügyi alkalmazottat készül elbocsátani a minisztérium.
2010-01-06: Közélet - x:

Szentgyörgyi diákok tanítottak görög gyermekeket - Fekete Réka

Az erdélyi gyermek- és ifjúsági animáció évek óta összefügg a sepsiszentgyörgyi Dombi testvérek, Szabolcs és Botond nevével.