Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2010. január 9., szombat, Belföld
JÖN A FÜSTADÓ. Üres az államkassza, fel kellene tölteni: Sebastian Vlădescu és társai újabb adónemeket találnak ki, a vagyonadó egyik közülük, az ellenben még nem tiszta, hol húzzák meg a határt.

Másik Cseke Attila és környezetének ötlete az egészségtelen táplálékok megadóztatása, ebből egymilliárd eurós bevételre számítanak. De mit ad isten, kitalálták a füstadót is, melyet az összes állampolgárnak fizetnie kell, egyrészt a gépkocsihasználatért, másrészt a lakások fűtéséért. A pénzhiányban szenvedő kormány fantáziája ezzel még nem merül ki, adót vetne ki a pornóújságokra, öngyújtókra, GPS-ekre, mobiltelefonokra, mágneses adattárolókra, órákra, kaviárra, drága halakra stb. (Ziare.com)

NEHÉZ KENYÉR. Nem kívánja jelöltetni magát a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács élére Virgil Ţârău, a tisztújításig azonban hajlandó ellátni annak ideiglenes vezetését ― nyilatkozta az intézmény jelenlegi alelnöke. A tisztséget azt követően vette át, hogy Csendes László, az RMDSZ jelöltje lemondott. Ţârău döntését azzal indokolta, hogy amennyiben elvállalná a SZIVOT elnöki tisztségét, képtelen lenne megfelelően ellátni a Babeş―Bolyai Tudományegyetem történelem és nemzetközi kapcsolatok tanszékén betöltött előadó tanári feladatait. (Ziare.com)

ISMÉT SZÍNRE LÉPETT FUNAR. Népszavazást javasol Verespatak ügyében Gheorghe Funar, a Nagyrománia Párt főtitkára, szerinte ugyanis Románia állampolgárainak kell eldönteniük Verespatak sorsát, és csakis a román államot kellene megilletnie a kitermelés jogának. Gheorghe Funar hazaárulással vádolta a Demokrata-Liberális Pártot, amiért RMDSZ-es prefektusokat és alprefektusokat nevez ki. Véleménye szerint a nagyobbik kormánypárt meggondolatlan cselekedete a Románia szétszakadásán munkálkodók malmára hajtja a vizet. (Ziare.com)

KOLOZSVÁRRA VÁRJÁK A KANCELLÁRT. Kolozsvárra látogat Angela Merkel, akit hamarosan a Babeş―Bolyai Tudományegyetem (BBTE) díszdoktorává avatnak. A fizikus végzettségű német kancellár csupán két napot tölt Kolozsváron. A reptéren Andrei Marga rektor és Rudolf Gräf, a Német Demokrata Fórum elnöke fogadja a magas rangú vendéget. Először a közgazdasági egyetemet és a német szakokat keresi fel, majd egy kiállításon vesz részt. Másnap ellátogat az egyetem múzeumába, ezt követően avatják a BBTE díszdoktorává. (Szabadság)

HÁROM CSŐDELJÁRÁS SOV ELLEN. Az elhíresült Sorin Ovidiu Vântu médiamágnás nemcsak nyomtatott lapjait volt kénytelen fellőni az internetre, de gondjai vannak a Realitatea népszerű hírtévéjével is, mely jócskán eladósodott, és három csődeljárást indítottak ellene. Egyik a Medien Holding csoportba tartozó, a România liberă napilapot kiadó részvénytársaság, melynek 500 000 lejjel tartozik a Sajtóházban lévő irodák és stúdiók bérleti díjaként. A másik a Mediafax Rt., mely 50 000 eurót hajtatna be, a harmadik kérelmet a GCT General Clima Therm Kft. tette le november 20-án. (Ziare.com)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2287
szavazógép
2010-01-09: Közélet - x:

MPP-s belviszály (Ismét elhalasztották a pert) - Farkas Réka

Ismét halasztás történt abban a perben, mely során az MPP belső ellenzéke a bukaresti bíróságon próbálja semmissé nyilváníttatni a tavaly márciusi kongresszus általuk törvénytelennek ítélt döntéseit.
2010-01-09: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farkas Réka

Utcára vonulnak a gazdák
Utcai tüntetéseket szerveznek a gazdák jövő héten, mert elégedetlenek a mezőgazdasági tárcának kiutalt költségvetéssel — jelentette ki Ştefan Niculae, az Agrostar Föderáció elnöke tegnap Mihail Dumitru mezőgazdasági miniszterrel való találkozása után. A