Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2010. január 12., kedd, Belföld

TIZENKETTEN KAPTAK BÁTHORY-DÍJAT. Tizenkét olyan hazai és külföldi személyiség vehette át a Bolyai Kezdeményező Bizottság és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Báthory-díját szombat este Marosvásárhelyen, aki sokat tett a romániai, állami finanszírozású magyar egyetem megteremtése érdekében.

A 2009-es év díjazottjai: Bács-Várkuti Emőke, a Pro Karpatia Alapítvány ügyvivője; Béres András egyetemi tanár, az MSZE volt rektora; Brassai Zoltán orvosprofesszor, akadémikus; a dél-tiroli Dolomiten napilap szerkesztősége; az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI); Cornelius Hell irodalomtörténész, újságíró; a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ); Kiss Olivér újságíró, a Szabadság napilap volt főszerkesztője; Pálfalvi Attila egyetemi tanár, volt oktatásiminiszter-helyettes; Péter Mihály orvosprofesszor, akadémikus; Páskándiné Sebők Anna irodalomtörténész, rendező. (Krónika)

LEVÁGTÁK ERŐSS ZSOLT LÁBÁT. Térdtől lefelé amputálni kellett a január 2-án a Magas-Tátrában balesetet szenvedő Erőss Zsolt hegymászó jobb lábát. A Csíkszeredában született Erőss Zsolt egy konzílium során, az összes lehetséges előnyt és hátrányt megbeszélve, vállalta a térdmozgás megtartásával járó, igen korai komplex rehabilitációt lehetővé tevő amputációt.

CSEKE BIZTOSÍTÓKÁRTYÁT ÍGÉR. Minden személynek lesz 2012-re egészségügyi biztosítókártyája. Jelenleg az állampolgár kénytelen elmenni az egészségügyi biztosítópénztárhoz, hogy kikérje az igazolást arról, befizette az egészségbiztosítási hozzájárulásokat, azonban a kártya tartalmazni fogja ezeket az adatokat — ígérte Cseke Attila egészségügyi miniszter. (Transindex)

TEMETÉS UNIÓS MÓDRA. 2010-től csak baktériumölő anyagból készült koporsóban, könnyen lebomló ruhában és kartoncipőben lehet temetkezni, ha a képviselőház is elfogadja a törvénytervezetet. Továbbá tilos lesz szekéren vagy gyalog szállítani az elhunytat, és a siratóasszonyok sem búcsúztathatják a halottat. Idéntől már tilos otthon felravatalozni az elhunytat, ez csakis a célra kialakított, hűtőkamrákkal és vízvezetékkel ellátott ravatalozókban lehetséges. Az előírás szerint a halottat csak speciális járművel lehet szállítani. A koporsó jól zárható, résmentes és környezetbarát anyagból készülhet. (Manna)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2462
szavazógép
2010-01-12: Közélet - x:

Csökkentett nyugdíjakat! (A múlt hét) — Kuti János

Az EU-ban a legjobb máshol élni, mint Romániában, mondják az okosak. Ugyanis a világ 194 országa közül mi úgy a negyvenötödik helyen állunk az életminőség szempontjából. Még a mellettünk levő Bulgária is előttünk jár. Az EU országai közül meg az utolsó helyre sikerült letornásznunk magunk.
2010-01-12: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farcádi Botond

RMDSZ-es államtitkárok
Tánczos Barnát a régiófejlesztési és turisztikai minisztériumba, Borbély Károlyt pedig a gazdasági minisztériumba jelöli államtitkári tisztségbe az RMDSZ — jelentette be tegnap a Szövetségi Állandó Tanács ülése után Markó Béla RMDSZ-elnök. A szövetség ugyanakkor arról is döntött, Gáti Istvánt javasolja a kormányfőtitkár-helyettesi funkcióba.