Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2010. január 15., péntek, Belföld

VIDÁM EMBEREK EGY KOMOR MINISZTÉRIUMBAN. Nagy visszhangja van a központi sajtóban az új pénzügyminiszter körüli történéseknek. Sebastian Vlădescu — akit enyhén szólva kissé excentrikus emberként ismernek —, bizonyára, hogy a hivatala körüli komorságot oldja, sajtófőnökének Andrei Gheorghe újságírót, tanácsadójának Dan Bittman rockénekest nevezte ki. A hír bejelentése után egyre több vicces ajánlat hangzik el a rádiókban, tévékben, ki mindenkit kellene a kormánynál alkalmazni. Jobban ugyan nem mennének a dolgok, de vidámabban élnénk meg azokat. (Antena3)

KIÉ LESZ A REALITATEA TV? Bukarest főszemetese, Silviu Prigoană a hírek szerint meg akarja vásárolni Sorin Ovidiu Vântutól a Realitatea TV-t és a NewsIn hírügynökséget. E célból tárgyalásokba is bocsátkozott SOV-val, melyről igen keveset tudott eddig meg a közvélemény, de feltételezik, túl sok pénzt nem emésztene fel a vásár, mert mindkét szerkesztőség anyagilag rosszul áll. Korábban, 2009 decemberében még arról lehetett olvasni, hogy Dinu Patriciu szeretné megszerezni a Realitatea TV-t. (Ziare.com)

MARADNAK A HAJMERESZTŐEN MAGAS BÉREK. Annak dacára, hogy a választási kampány alatt, de előtt is mind Traian Băsescu, mind Emil Boc az aránytalanul magas nyugdíjak és fizetések eltörléséről beszélt, mai napig óriási havibéreket kapnak az állami szektor csúcsvezetői. Például Ionuţ Popescut, a párt egyik hűséges gazdasági szakértőjét épp most nevezték ki a Proprietatea Alap vezetőjévé havi 20 000 eurós fizetéssel — írja a Financiarul, de hasonló jövedelemért hagyja ott a parlamentet a konzervatív pártvezér Daniela Pop, aki a biztosításokat felügyelő hatóság élére kerül, s akinek ugyancsak 20 000 eurós havi fixet ígértek. (Evenimentul zilei)

ÚJ PÁRTVEZÉREKET KERESNEK. Nagy átrendeződéseket jósol a bukaresti sajtó az ellenzéki pártokban. Mircea Geoană ellen legalább három ember indul az elnöki szék elnyeréséért, köztük Cristian Diaconescu volt külügyminiszter, Liviu Dragnea, de még Miron Mitrea is. A liberálisok sem férnek a bőrükben, meneszteni akarják Crin Antonescut, helyét Călin Popescu Tăriceanu pályázná meg. Antonescu pártja tisztújító kongresszusát szeptemberre halasztotta abban a reményben, hogy legalább addig ellenzékben tudják tartani kollégáit. A kormányzó Demokrata-Liberális Pártban is mintha készülne valami, Sever Voinescu állítólag azért utasította vissza a Băsescu által felajánlott külügyminiszteri tárcát, mert politikai tervei vannak. Ezt nem kevesen úgy értelmezik, hogy Emil Boc helyére tör. (Ziare.com)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2010-01-15: Közélet - x:

Februártól oltják be a gyermekeket

Az egészségügyi minisztérium becslései szerint februárra várható a 6 és 16 év közötti gyerekek oltásának megkezdése. A gyártó Cantacuzino Intézet jelenleg végzi a gyermekeknek szóló oltóanyag klinikai tesztelését.
2010-01-15: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farcádi Botond

Százezer fős leépítés a közszférában
Mintegy százezer állami alkalmazott marad állás nélkül idén — közölte tegnap Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter. A költségvetés parlamenti vitáján felszólaló tárcavezető azonban nem pontosította, mely ágazatban és mikor várható leépítés. Mint mondta, jelenleg inkább a munkahelyteremtést ösztönző intézkedéseken gondolkodnak. Mint arról beszámoltunk, a helyi és megyei tanácsokban dolgozók számát szabályozó törvénytervezet értelmében mintegy 17 000 személyt bocsátanának el idén országszerte.