Bemutató a Kézdivásárhelyi Városi SzínházbanA padlás erdélyi premierje

2010. március 19., péntek, Közélet
Vasárnap 20 órától a Vigadó nagytermében a Kézdivásárhelyi Városi Színház első színházi évadja utolsó bemutatóját tartja. Az Ábel, a Don Quijote és a Halló, itt a Víg-adó! után negyedik előadásával áll színpadra Erdély legfiatalabb magyar társulata.
A padlás című ,,félig mese-félig musicalt", Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter alkotását Deme Róbert színművész vitte színpadra (asszisztense Barabás Réka). A díszletet Vetró Bodoni Barnabás, a jelmezeket György Eszter tervezte, koreográfus Kozma Attila, zenei vezető Eusebiu Apostolache. A helyi társulat tagjai — Adorjáni Zsuzsa, Csapó György, Ferencz Réka, Molnár Orsolya, Veres Előd — mellett a világhírű musicalban vendégként fellép Farkas Loránd, Péntek Zsuzsa, Váta Loránd, Fehérvári Péter, Lung László Zsolt, Kozma Attila és Varga Sándor.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 204
szavazógép
2010-03-19: Közélet - Hecser László:

Elfogadták Barót költségvetését

Barót város tanácsa a tavalyihoz képest alig valamivel több, 12,5 millió lejes költségvetést fogadott el, így igencsak nehéz esztendő elé néznek. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a vállalatok mintegy kétmillió lejjel tartoznak — ebből 1,2 milliót felszámolás alatt álló cégek halmoztak fel —, és 1500 lakó maradt el az adóval.
2010-03-19: Máról holnapra - Farkas Réka:

Külön ünnep, külön gyász

Egyre inkább úgy tűnik, kevés a gyakorlati hozadéka a tavaly életre hívott és oly nagyon ünnepelt magyar összefogásnak. Pillanatnyi célját — az eredményes közös szereplést az EP-választásokon — elérte, ám azóta szinte nem akadt olyan kérdés, amelyben egyetértettek volna a felek. Nem sorakoztak fel a Tőkés László által megálmodott módon a nagy és szent ügyek mellé, mi több, az éppen ezek kapcsán élesedő nézetkülönbségek csak erősítik a széthúzást.