A gesztenyefákért harcolnak

2010. június 5., szombat, Közélet
Pár óra alatt 250 aláírás gyűlt össze a sepsiszentgyörgyi park kivágásra, illetve nyírásra ítélt öreg gesztenyefáinak védelmére.

Az akcióra a lapunkban megjelent felhíváson kívül a fák törzsére rögzített cédulák is felhívják a figyelmet, a kezdeményező Movilă Mária pedig vasárnap délután és hétfő délelőtt is fogadja a további csatlakozókat a fogászati klinikán. A tegnapi megmozdulásnak váratlan, helyesebben rég várt eredménye is volt, a hasonlóan gondolkodó helyi polgárok egy 15 fős csoportja további közös fellépéseket és jogi bejegyeztetést fontolgat, hogy a mindennapokat befolyásoló döntésekben nagyobb súllyal tudjon érvelni a különböző hivataloknál. A gesztenyefák megmentéséért indított íveket jövő szerdán terjesztik a városvezetés elé. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2010-06-05: Közélet - :

Évszakok fotópályázata

Albert Levente díjazott fotója
A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület 2009 őszén négy évszakos témájú fotópályázat-sorozatot indított útjára, melynek két fordulója már lezajlott.
2010-06-05: Közélet - :

A Tipp-vb-n való részvétel szabályai

1. A Tipp -vb a Háromszék és a Régió Rádió közös játéka.
Csak a Háromszékben megjelenő szelvény kivágása, kitöltése és beküldése jogosít fel a részvételre.
Kötelező a szelvény valamennyi rovatának hiánytalan kitöltése.