Öt táblával jeleznék Székelyföld bejáratát

2007. szeptember 20., csütörtök, Közélet

Összesen öt Székelyföld feliratú táblát szándékoznak felállítani a közeljövőben a megye határainál. Három a Brassó megye felé vezető utak mellé kerül, egy Hidvég határába, és visszahelyezik a Kökös mellett néhány nap után eltávolított reklámtáblát is. A hidvégi a kökösihez hasonlóan 18 négyzetméteres lesz, a többi valamivel kisebb. Az elképzelés szerint a táblák hasonlóak, de az adott vidék egy-egy jellegzetes képe látható majd rajtuk, és mindeniken ott lesz a Székelyföld felirat.

Tegnap délben operatív bizottság döntött a táblák pontos elhelyezéséről, ezt követően állítják össze a dokumentációt, és kezdik meg az engedélyeztetési folyamatot. A topográfiai adatokat a kataszteri hivatalnak kell jóváhagynia, ezt követően a megyei önkormányzat állítja ki az engedélyt, de kérniük kell az országutak, a közlekedésrendészet, a villanyvállalat és a vasúttársaság beleegyezését.

Az első, Székelyföld feliratú óriáspannót augusztus kö­zepén állították fel, de arra hivatkozva, hogy nem tartották be a törvény által megszabott távolságot, az országutak igazgatósága néhány nap múlva eltávolította azt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 778
szavazógép
2007-09-20: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Őrizetbe vették Zuschlagot
Őrizetbe vették Zuschlag János szocialista politikust tegnap, miután a Kecskeméti Városi Ügyészségen kihallgatáson jelent meg. Indítványozzák előzetes letartóztatását. Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják Zuschlagot és hat társát alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy ötvenmillió forint pályázaton nyert pénz ,,rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.
2007-09-20: Közélet - Mózes László:

Árpád fejedelem-díj a Székely Nemzeti Tanácsnak

Ünnepélyes keretek között ismerték el tegnap este Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Tanácsnak (SZNT) az autonómia megteremtéséért folytatott küzdelmét. Az Árpád fejedelem-díjat Fodor Imre, az SZNT elnöke vette át a Bod Péter Megyei Könyvtárban.