Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásBeindult a botránysorozat

2010. augusztus 12., csütörtök, Sport

Mindössze három forduló zajlott le, s ebből sok tapasztalatot nem szereztünk, nem látunk egyetlen kiemelkedő együttest, még azok között sem, melyek házuk táját erősen benépesítették a ,,vendégmunkásokkal".

Viszont jegyeztük az első botrányos edzőcserét. Természetesen a Steauánál. S hogy botrányos volt ez a csere, azt bizonyítja a beindult sárdobálás, vádaskodás. Főszerepben Gigi Becali... Nem bocsátkozunk részletekbe, nem kenyerünk a mocskolódás, a nyomdafestéket nem bíró szóáradat futtatása... Megoldják a botrányt nélkülünk is. Amit mi mondhatunk: a román labdarúgást nem szabad a juhtenyésztés szintjére zülleszteni. A góllövés nem sajt- és ordacsinálás, zsendicefőzés! Na szóval, holnap az idei gyakorlathoz igazodva indul a soron következő IV. forduló. Négynapos lesz ez is, mert ugyebár a jó munkához idő kell, s a rosszhoz még több. A forduló nyitányán a bajnok az eddig egy pontot szerzett ploieşti-i együttest fogadja, elvitathatatlan eséllyel. S ez vonatkozik a szomszédos Beszterce mérkőzésére is. Nem lesz gond tehát a pontosztozkodással. Nem szabad lennie. Tehát: CFR—Astra (20.00), Besztercei Gloria—Tg. Jiu-i Pandúrok (22.00).

A forduló második szakaszában a tavalyi két dobogós — Urziceni és Vaslui — egy újoncot és egy bombaformában kezdett csapatot fogad. Ha az urziceni-i meccs egyesélyesnek tűnik is, a vaslui-i kétesélyes, hiszen Brassó képes gondot okozni bármelyik vendéglátója otthonában. Na de majd meglátjuk, addig is jöjjön a két meccs: Urziceni—Kolozsvári Egyetem (18.30), FC Vaslui—FC Brassó (20.30).

Vasárnap egy teljesebb szakasz részesei lehetünk. Három mérkőzést játszanak, köztük egy örökrangadót — Dinamo—Rapid (20.00) —, melyen nem tudni, ki győz, mert a Dinamo idén még nem veszített hazai pályán, a Rapid pedig nem kapott ki idegenben. A másik két találkozón — Gázmetán—Sportul (18.00), Craiova—Temesvár (22.00) — a medgyesiek mellett szól a három fordulóban hat gólt lőtt Eric jelenléte, a craiovai találkozó nyíltnak ígérkezik. Az oltyánok San Sirójában minden lehetséges.

A forduló záróakkordját a két újonc — Marosvásárhely és Brăneşti — vendégszereplése tehetné szebbé, fülbemászóbbá, ha legalább egy-egy döntetlent kiharcolnának: Galaci Acél—Marosvásárhely (18.00), Steaua—Brăneşti (20.30).

lRomán Kupa: Zágoni FC—Compet Ploieşti 0—2.

(fogarasi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1132
szavazógép
2010-08-12: Sport - :

Cseh Laci Európa-bajnok (Úszás)

A második versenynapon megtorpant a magyar csapat. Az öt döntőből mindössze egyben voltak érdekeltek a magyarok — a román úszósport, sajnos, kitartóan távol tartja magát a döntőktől —, a férfi 100 m mellúszásban, ahol minden lelkes magyar érmet várt Danitól.
2010-08-12: Sport - :

Megbeszélés (Minifoci)

Ma 18 órakor megbeszélésre kerül sor a Lola műfüves pályánál, melyre a rendezők szeretettel várják az C-osztályos csapatok vezetőit. A megbeszélésnek egy napirendi pontja lesz: a 2010―2011-es idény és ezen belül a rohamos léptekben közeledő rajt.