Két keréken a város főutcáin

2010. szeptember 24., péntek, Közélet

A mobilitás hete alkalmával ma délután harmadszor szerveznek kerékpáros felvonulást Sepsiszentgyörgyön.

A kerékpárosokat 16 órára várják a Mikó-szobor előtt, a menet fél ötkor indul, és a város főutcáin haladva arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a bringázás mennyire egyszerű módja a testmozgásnak, de a környezetvédelemnek, a környezettudatos közlekedésnek is. Ugyanakkor fel szeretnék hívni a figyelmet arra is, hogy az ígéretek ellenére a megyeszékhelyen szinte semmi nem történt a kerékpárutak kiépítése ügyé­ben, s az autósok mentalitása sem változott lényegesen. (Ferencz)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2010-09-24: Közélet - Szekeres Attila:

Kitüntették a kőröspataki tűzoltókat

Váncsa György (középen) átveszi a kitüntetést
Címeres emlékéremmel tüntették ki a sepsikőröspataki önkéntes tűzoltó-alakulat tagjait, s a csapatnak szerény pénzösszeget tartalmazó borítékot is átnyújtottak a megyei tanács tegnapi ülésén napirend előtt.
2010-09-24: Közélet - :

Kutatók éjszakája

Az Európai Unió 2005-ben indította az egész kontinenst érintő kampányt: a kutatók éjszakáját. Szeptember utolsó péntekének éjjelén Európa-szerte szórakoztató tudományos programok várják az érdeklődőket.