Mi, hol, mikor

2007. október 2., kedd, Mi, hol, mikor?
Utódnyugdíjasok igazolványa

A megyei nyugdíjpénztár felhívja az utódnyugdíjra jogosult, 16. életévüket betöltött iskolások, valamint a 26 év alatti egyetemisták figyelmét: ahhoz, hogy a pénzüket megszakítás nélkül megkaphassák, a törvényes előírások szerint kötelesek benyújtani egy igazolást arról, hogy a 2007/2008-as tanévben is folytatják tanulmányaikat. Az igazolványt október 5-ig kell benyújtani egy nyugdíjszelvény kíséretében a nyugdíjpénztár első emeleti ablakainál a következő program szerint: kedden, csütörtökön és pénteken 8—16.30, szerdán 8—18.30 óráig.

Könyvbemutató

A sepsiszentgyörgyi megyei könyvtár Gábor Áron Termében holnap 18 órakor Bogdán László bemutatja Józsa Attila Változatok a Sors-szimfóniára című válogatott verseskötetét. Közreműködik László Károly színművész, aki a költő verseiből ad elő.

Zene

A Kell még egy szó című Kormorán-koncert pénteken 19 órától lesz Brassóban a sportcsarnokban. Jegyek Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncegyüttesnél.

Lomtalanítás

A villamos és elektronikus készülékek begyűjtésére szervezett országos kampány keretében a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. lomtalanítási akciót szervez október 6-án, szombaton. Ez alkalommal mindenki megszabadulhat ócska, felesleges elektromos háztartási cikkeitől, ha kihelyezi ezeket a hulladékgyűjtő konténerek közelébe vagy a családi házak elé. Kérik, hogy a tárgyak kihelyezésével ne akadályozzák a gyalogos- vagy autósforgalmat.

Sajtóklub

A sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban holnap 19 órakor kezdődik a Holló Ernő Sajtóklub új évadja. Meghí­vottak a Csíkszeredában megjelenő Csíki Hírlap napilap munkatársai: Rédei Attila vezető szerkesztő és Daczó Dénes szerkesztő. Ajánlott téma: Megfelelni a mai körülményeknek. Házigazda: Matekovics János.

Rádió

A Sepsi Rádió Magasles című ökológiai műsorában ma 18 órától Tóth B. Csabával a takarítás világnapjáról, György Ignáccal a Zöldek klubja tevékenységéről beszélgetnek. Lesz Pillanatkép a természetből, valamint vetélkedő is. Szerkesztő Kelemen László.

Hitvilág

Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár kistermében csütörtökön 17 órától zenés evangelizációs összejövetelt tartanak, ahol az evangélium hirdetése mellett a betegek gyógyulásáért imádkoznak.

Jógatanfolyam

Magas fokú, intenzív elméleti és gyakorlati jógatanfolyam indul kezdőknek Sepsiszentgyörgyön. A megnyitó előadást holnap 18.30 órától tartják a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében.

Közlekedés

Súlyos balesetek. Szombaton este fél hét körül a 11-es és 12-es országút kereszteződésénél, Uzonfüzes határában 67 éves helybeli kerékpáros nem adott elsőbbséget egy Brassó megyében bejegyzett Dacia Logannak, amelyet húszéves brassói lakos vezetett szabályosan, és összeütköztek. A balesetben a kerékpáros súlyosan megsérült, a brassói kórházba szállították. * Vasárnap reggel fél hatkor Csernátonban, a 6-os községi úton S. Róbert (27) kézdivásárhelyi lakos be nem jegyzett robogóval elütött egy, az út jobb szélén szabálytalanul haladó, 18 éves gyalogost, aki súlyosan megsérült. A robogósnak nincs jogosítványa. Mindkét baleset körülményeinek feltárása folyamatban.

Árokba borult. Vasárnap délután értesítették az uzoni rendőröket, hogy a 103 B megyei úton baleset történt. Az eddigi nyomozás szerint P. Fănel (47) brassói lakos elvesztette uralmát személygépkocsija fölött, és árokba borult. Az alkoholszonda 0,77 mg/l-t jelzett. A vezetőtől vért vettek, a nyomozás folytatódik.

(Rendőrségi tájékoztató)

Péter Ferenc-emlékverseny

Szeptember 30-án a kézdivásárhelyi tekepályán véget ért a háromnapos, nyolcvandobásos egyéni verseny, melyet a KSE tekeszakosztálya Péter Ferenc néhai nagy tekéző emlékének szentelt. Az első három helyezett: Gergely Károly (Kézdivásárhely) 333 fával, Nagy Ferenc (Kézdivásárhely) 333 fával és Demeter Imre (Gelence) 331 fával.

(Iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2007-10-01: Sport - x:

Olasz aranyérem (Kerékpár)

Bodrogi László ezüstérme után (a férfiak időfutamversenyén nyerte) jobb kedvvel követjük a stuttgarti országúti kerékpáros világbajnokságot.
2007-10-02: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Megrendült szívvel tudatjuk, hogy a hűséges feleség, szerető édesanya, nagymama, testvér, anyós, rokon, jó barát,
TAMÁS OLGA
született MÁRTON
életének 58. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2007. október 3-án 16 órától lesz, a felsőtorjai családi háztól.
A gyászoló család
7249330