Mi, hol, mikor?

2010. december 1., szerda, Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Ta­mási Áron Színház előadásában William Shakespeare A ve­lencei kalmár című komédiáját Bocsárdi László rendezésében (a nagyterem színpadán kialakított nézőtéren) csütörtökön 19 órától a Székely János-bérletesek láthatják (a szabad helyekre jegyet lehet váltani).


* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió Törékeny című előadását Goda Gábor rendezésében csütörtökön 19 órától a kultúrpalota Lajtha László Stúdió­termében mutatja be.
* A sepsiszentgyörgyi And­rei Mureşanu Színház Ernesto Caballero Auto című darabjának ― rendezte Horaţiu Mihaiu ― előbemutatóját ma 18 órakor tartja. Csütörtökön 18 órától bemutató előadás a stúdióteremben.

Zene
* Sepsiszentgyörgyön a Park vendéglő Di Stefano bárjában ma 20 órától rendkívüli dzsesszkoncerten fellép a Ni­colas Simion Group. A zenekar tagjai: Nicolas Simion (szaxofon, Németország), Nor­bert Scholly (gitár, Német­ország), Antonis Anissegos (zon­gora, Görögország), Fausto Becca­lossi (harmonika, Olaszország), Chris Dalg­hren (nagybőgő, Amerikai Egyesült Államok) és Alan Jones (dob, Amerikai Egyesült Államok).
* A kézdivásárhelyi Art Cafféban ma 20 órától a Celest brassói progresszívrock-zenekar hangversenyezik.

Könyvbemutató
A kézdivásárhelyi Vigadó­ban csütörtökön 19 órától Turóczi Ildikó Álomcsapda — gondolatok, jegyzetek... mindenről című könyvének bemutatója.

Kiállítás
* A sepsiszentgyörgyi Mag­ma Kortárs Művészeti Kiállító­térben ma 19 órakor megnyílik a Nemzeti Művészetért Alapítvány Felkarolandó, felejthető, felejtendő. Turul — tudok jobbat című kiállítása.
* A kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében ma 16 órakor népművészeti kiállítás és vásár nyílik. A Barabás Zsom­bor Háromszéki Nép­művé­szeti Egyesület, valamint meghívott vendégeinek kiállítása és vására december 6-ig látogatható.
* A kilyéni Székely—Potsa Rehabilitációs Központban csütörtökön és pénteken látogatható a sepsiszentgyörgyi és kilyéni rehabilitációs központokba bejáró gyermekek munkáiból összeállított kiállítás.

Megbeszélés
A Kovászna Megyei Művelődési Központ a kovásznai városi mű­velődési ház dísztermében csütörtökön 10 órára találkozót hívott össze az orbaiszéki kultúrotthonok/művelődési házak felelőseinek. A találkozó célja: szakmai egyeztetés, a régió kultúrotthonainak/művelődési házainak felmérése, az ott dolgozók tevékeny­ségének elősegítése, a Kovászna Megyei Művelődési Központ szol­gáltatásainak népszerűsítése és együttműködések ösztönzése.

Ügyeletes gyógyszertár
Sepsiszentgyörgyön ma 8—12 és 16—20 óráig a Păiuş David hadnagy úti Elixir, Kovásznán 9—11 óráig a Farma­com gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Közlekedés
Hétfő este nyolc óra körül Sepsiszentgyörgyön a Grigore Bălan tábornok úton S. László (22) helybeli lakos kocsijával elütötte a 47 éves S. Klárát, aki nem a gyalogosátkelőn próbált átmenni az úton. Könnyebb sérüléseket szenvedett, a gépkocsivezető azonban elhagyta a helyszínt. Mivel az áldozat megjegyezte a forgalmi számot, a rendőrök hamar a nyomára bukkantak. A szonda szerint nem ivott, de vérvételre kísérték. Cserbenhagyásos gázolásért kell felelnie.
(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden
Táncház. A sepsiszentgyör­gyi Kónya Ádám Művelődési Házban ma 20 órától táncház. A házigazda-táncoktató Vaszi Levente és Csákány Helga Ka­talin gyimesi népdalokat és táncokat tanít. Zenél a Heveder zenekar és a Folker együttes.
Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Műve­lődési Házban ma 16 órától a Hobbi Cserebereklubba várnak minden szenvedélyes gyűjtőt.
Kézműves-foglalkozás. Sep­siszentgyörgyön a Míves Házban a Guzsalyas Alapít­vány szervezésében ma 17.30 órától nemeztanfolyam iskolásoknak, felnőtteknek.
Karácsonyi vásár. A Sep­siszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által december 17. és 24. között szervezett karácsonyi vásárra még péntekig jelentkezhetnek kereskedők, egyesületek, alapítványok a városimázs-irodában naponta 9 és 15 óra között. Bővebb felvilágosítás ugyanott, illetve a 0267 312 000-s telefonon.
Fogadóóra. Bokor Tibor szenátor kovásznai irodájában csütörtökön 10.30 és 12 óra között a megyei nyugdíjpénztár munkatársa tart fogadóórát. Érdeklődni a 0267 341 990-es és 0744 364 250-ös telefonon lehet.
Jogi szolgálat. Balogh Klára jogtanácsos szerkesz­tőségünkben (az új székházban, a kultúrpalotától jobbra) ma 13―15 óráig várja a jogi tanácsot igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
Új székhelyen a vérközpont. Csütörtöktől naponta 8—11 óráig a sepsiszentgyörgyi megyei vérközpont új székházában, a Bánki Donát utca 15. szám alatt (volt 3-as bölcsőde) várják az önkéntes véradókat.
Programváltozás. Mától a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. Ág utcai székhelyén 7.30―15.30 óráig fogadják az ügyfeleket. A pénztár hosszabbított programmal tart nyitva szerdánként 7.30―17 óráig. A piacadminisztrációnál változatlan marad a nyitásrend: 7―19 óráig. Ma a köztisztasági részleg a szokásos program szerint végzi a háztartási hulladék elszállítását.
Áramszünet. Csütörtökön 8―16 óráig Nagyborosnyón, Feldobolyban, Lécfalván és Có­falván, 9―15 óráig Szép­me­zőn, Angyaloson, az angyalosi farmon, Rétyen a 2-es transz­formátorállomás körzetében és a keresztúti töltőállomásoknál, pénteken 8―16 óráig Papolcon az 1-es és 2-es transzformátorállomás körzetében, csütörtökön és pénteken 9―16 óráig Oltszemen, 9―16 óráig Ko­vász­nán a Rózsa, Kakukk, Aká­cos, Zrí­nyi Miklós, Zsák, Benedek Elek, Kinizsi Pál, Bercsényi, Piliske utcában szünetel az áramszolgáltatás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1807
szavazógép
2010-11-30: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Szent Miklós Kupa
Szombaton és vasárnap negyedik alkalommal rendezték meg a Szent Miklós Kupa nemzetközi jégkorongtornát, amelynek a gyergyószentmiklósi műjégpálya adott otthon.
2010-12-01: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Hazai vereség
28—36 arányban alulmaradt hazai pályán a Sepsi­szent­györgyi MSC a Segesvári Naţionallal szemben az ifjúsági I-es férfi kézilabda-bajnokság tegnapi fordulójában.