Mentőautók otthoni ellátásra

2007. október 3., szerda, Közélet

Négy Fiat típusú mentőautó érkezett hétfőn este Sepsiszentgyörgyre, amelynek elhelyezéséről a megyei mentőállomás és a közegészségügyi hatóság dönt. A járművek nem alkalmasak betegszállításra, a háznál történő elsősegélynyújtásban kapnak szerepet, csupán az egészségügyi személyzet utazik vele a beteg lakására.

Ha a házi ellátás nem elégséges, kihívják a betegszállítót, de ami otthon megoldható, azt azonnal megteszik. Dr. Tiberiu Poştoacă, a megyei mentőállomás igazgatója lapunknak elmondta, a négy új jármű segíti majd a munkát, de messze nem elég, mivel a jelenleg forgalomban lévő harminckét háromszéki mentőből húsz olyan avítt és kopott, hogy már rég le kellett volna állítani őket, húszéves is van közöttük. Ígéretet kaptak betegszállító sürgősségi autókra, decembertől márciusig négy-öt érkezik Kovászna megyébe, és ha az egészségügyi minisztérium folytatja ezt a programot, 2008 végére még jó néhány mentőt kicserélnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2007-10-03: Közélet - Szekeres Attila:

Betörőket kaptak el (Két percen múlott)

Öttagú betörőbandát kaptak el az illyefalvi rendőrőrs munkatársai tegnap hajnalban. Szerencsés körülmény játszott közre: valaki jelentette a 112-es ingyenes sürgősségi hívószámon, hogy idegenek hatoltak be egy házba. A történtekről Dénes Csongor őrsparancsnok számolt be.
2007-10-03: Közélet - Iochom István:

Az Agache-ügyről kereken

Mint tegnapi lapszámunkban hírül adtuk, a strasbourgi Európai Emberjogi Bíróságon erkölcsi elégtételt szolgáltattak az Agache-perben meghurcolt kézdivásárhelyieknek. Az Agache család szintén beperelte a román államot. Ileana Agache és Aurel Dionisie Agache első beadványát 2001. szeptember 10-én juttatták el Strasbourgba, és 14-én iktatták. Pár nap múlva a család többi tagja — Ioan, Andrei Ovidiu, Liviu és Ileana Depner — is elküldte panaszlevelét. A második beadványt 2002. március 6-án iktatták. Utolsó beadványukat 2003. október 29-én vették nyilvántartásba, de azóta nem tűzték napirendre.