Megalakul az útfelügyeleti igazgatóság

2007. október 5., péntek, Közélet

Egyöntetű szavazattal, minden ellenvetés nélkül megszületett a döntés a megyei utakat felügyelő igazgatóság megalakításáról a megyei tanács tegnapi rendkívüli ülésén. Az egy héttel korábbi soros ülésen jogi kifogások miatt elmaradt a határozathozatal. Most már az előterjesztett dokumentáció is rendben találtatott, legalábbis senki nem szólt ellene.

Igaz, múltkor Vajda Lajos alelnök kifakadt, hogy intézményen belüli akadályok miatt késlekedik az igazgatóság megalakítása, s ultimátumot is adott a hivatalnokoknak. A tegnapi döntés értelmében jövő évtől működik az útfelügyelet, egyelőre a megyeházán, ám egy másik határozattal megyei magántulajdonból megyei közvagyonná nyilvánították az egykori növényvédelmi hivatal volt székházát, ahova az igazgatóság költözik majd, ha az épületet rendbe teszik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2007-10-05: Közélet - Szekeres Attila:

Külföldi hírek

Kitüntették Szabó Magdát
Sólyom László államfő — a miniszterelnök előterjesztésére — a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést adományozta Szabó Magda írónak. A Kossuth-díjas alkotó, aki ma ünnepli 90. születésnapját, tegnap vette át a kitüntetést Budapesten a Sándor-palotában. Az indoklás szerint Szabó Magda rendkívül műfajgazdag, az ifjúsági irodalomtól a színpadi alkotásokig terjedő, a magyar és a világirodalmat egyaránt gazdagító, határainkon túl is nagyra becsült munkássága elismeréseként részesült a kitüntetésben.
2007-10-05: Közélet - Bodor János:

Kevés a játszótér Kovásznán

Sok szülő panaszkodik, hogy a gyermekeknek nincs, ahol játszaniuk Kovásznán, ugyanis a meglévő játszóterek elavultak. Több mint két évvel ezelőtt polgári kezdeményezésre a helyi tanács határozatot fogadott el, amelynek értelmében a fürdővárosban négy játszóteret kellett volna létesíteni.