BirkózásEdzőtáborban Kovásznán

2011. január 10., hétfő, Sport

Sportmozgalmunk zászlóvivőihez hűen birkózóink idén is az elsők között kezdték meg az alapozást, a felkészülést az új bajnoki évre, melybe beletartoznak a világ- és Európa-bajnokságok, az olim­piai kvalifikáció versenyei.

Mint azt a múlt év végén Mátéfi Árpád edző megfogalmazta, szeretnének felnőttszinten is aranyérmet szerezni, szeretnék túlszárnyalni a pekingi olimpia résztvevőinek szá­mát, Pekingben ugyanis két birkózónk vett részt az olimpiai já­tékokon, Estera Dobre és Ana Ma­ria Pavăl. És még nem szóltunk az országos bajnokságokról, a korosz­tályok egyéni és csapatküzdelmeiről.
Nos, tény, hogy az MSC birkózóinak — Estera Dobre Európa-bajnoki ezüstérmes (felnőtt korosztály), Mihaela Munteanu ifjúsági világbajnok, Tatár Andrea, Lukács Lucian, Baczoni Levente, Bucşa Róbert, Gafitza József, Hatos Szabolcs, Fancsali Zsolt, Kohán Attila, Sándor Csaba, Üveges Csaba — egy csoportja Kovásznán edzőtáborozik Mátéfi Árpád irányításával. A napi három edzésen igencsak hangsúlyt fektetnek az állóképesség fejlesztésére s természetesen a technika csiszolására. A sok-sok futás mellett prog­ramra kerülnek a specifikus gyakorlatok is, ezúttal a szőnyeg helyett a hótakaró biztosítja a küzdőteret.
A csapatban jó a hangulat, kifogástalan a birkózók hozzáállása, szorgalma. Reménykedve tekinthetünk tehát a bajnoki év elé, melynek első nagy versenye a dortmundi Európa-bajnokság lesz március 29.—április 3. között. Addig is jó munkát, birkózók, aztán sok szerencsét (ez is kell a sorsolásnál, sőt, a küzdelemben is) és még több sikert.(áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2011-01-10: Sport - :

Készülődnek a fiúk is (Teremlabdarúgás, I. liga)

A hónap végén, azaz január 30-án rendezik meg a 2010—2011-es bajnokság idei első mérkőzéseit, a céhes városbeli KSE Foksány otthonában lép pályára, a Sepsi FC pedig a Kolozsvári Clujanát latja vendégül. Csapatainknak tehát bő húsz nap áll rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a tavaszi idényre és az ezt követő rájátszásra, illetve a futsal Román Kupára.
2011-01-10: Sport - :

Heerenveen a házigazda (Rövidpályás gyorskorcsolya)

A nagypályás gyorskorcsolyázók példáját követik a rövidpályások, akik Heerenveenben találkoznak január 14—16-án a sorrendben XV. Európa-bajnokságon.