Hogy mik vannak!

2011. január 22., szombat, Magazin

Alulról töltik a sört
Egy új söntésgép alulról tölti ,,fel" a poharakat, s ez a leggyorsabbnak kikiáltott sörtöltő a világon. A masinához azért hús-vér csapos is kell, ő teszi a különleges — alul lyukas, de szelepszerűen záródó — poharakat a csapra.

Egyszerre négy pohárnak van helye a masinán, mely mágnesekkel állítja hajszálpontosan a helyükre a poharakat, hogy azután pillanatok alatt feltöltse beléjük a sört, és mivel nem felülről, sugárban érkezik az ital pohárba, eléggé habmentes a nedű, így azonnal nyújthatja a csapos a vendégnek. A találmány a GrinOn amerikai cégé, mely nem csupán ,,kocsmákban gondolkodik", hanem házi használatra is jónak tartja újdonságát — adta hírül a brit Metro újság.


Más városban parkolt
Két álló napig keresett a rendőrség egy Ferrarit az olasz Riviérán, mígnem kiderült, hogy a luxuskocsit nem lopták el, csupán tulajdonosa rosszul emlékezett, hogy hol parkolt le vele. Az autó John Buttoné, Jenson Button Forma—1-es autóversenyző apjáé. Button úgy emlékezett, hogy Alassio városkában hagyta a méregdrága kocsit, valójában kicsit odébb parkolt: a szomszédos településen, Laiguegliában. Nem tévedett nagyot, a két városka másfél kilométerre van egymástól a tengerparton. A 65 éves férfi tévedésében közrejátszhatott, hogy a két település nagyon hasonlít egymásra. A meglehetősen feltűnő kocsi két teljes napig ott állt, ahol Button hagyta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2011-01-22: Magazin - :

Vitriolos viccek és kedves poénok

A meghatott köszönőbeszédeken kívül a múlt hét végi Golden Globe-gála egyik visszatérő témája volt a hollywoodi filmes szakma és a díjakat osztó hollywoodi külföldi sajtószövetség szimbiózisa.
2011-01-22: Emlékezet - :

Földi István: A XX. század kényszerútjain, 2.

Harcok Felső-Háromszéken
A nap egyébként csupa izgalmakban telt el. Már reggel repülőtámadásokkal kezdődött. A szemünk láttára gyújtóbombákkal felgyújtották Altorját és Szentléleket. Ezek már orosz gépek voltak, de a románok még mindig német felségjelű gépekkel szemtelenkedtek, folytonos riadalomban tartották az embereket alacsony repülésükkel. Rálőni sem mertek a katonák, félve, hátha mégis német gép.