Remek baróti szereplés a vb-n

2007. október 18., csütörtök, Sport

A regionális és országos versenyek után a baróti szkanderesek Veliko Turnovóban világversenyen bizonyíthatták, hogy Erdővidéken is teremnek erős és technikailag jól felkészült emberek.

A minden idők legnagyobb létszámú és legerősebb mezőnyét felvonultató XXIX. világbajnokságon Egyed András (100 kg) súlycsoportjában 20., Bardoczi Lehel (80) 17., Bíró Antal (65) és Borbáth Alpár (50) 10. lett. A 27 tagot számláló román küldöttség legjobbja a 90 kg-ban versenyző Ion Oncescu, aki mind bal, mind jobb kézzel világbajnoki címet szerzett.

Beszélgetőpartnerünk, Egyed András elmondása szerint remekül érezték magukat a Bulgáriában töltött öt nap alatt. Emlékezetes marad, hogy olyan igazi tehetségeket, legendákat láthattak közelebbről-távolabbról, mint a többszörös világbajnok Tárász Ivánkin, Andrej Puskar vagy Sztoján Golemanov.

Mivel csak az országos versenyek döntősei vehettek részt, a mezőny igencsak kiegyensúlyozott volt, így századmásodpercnyi lazítás is elég volt ahhoz, hogy veszítsen valaki. Ennek ellenére Egyed nem titkolja, hogy a hazai sportolók mérföldkövekkel el vannak maradva a világ élvonalától. Véleménye szerint még éveknek kell eltelnie és komoly támogatókra lesz szükség, ha valaki azt akarja, hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozzon. Ilyen körülmények közt hatalmas fegyverténynek tartja, hogy a barótiak közül mindannyian meccset tudtak nyerni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1735
szavazógép
2007-10-18: Család - x:

Szegénység

A Nemzetközi Valutalap (IMF) és a Világbank idén tavasszal ismertetett adatai szerint a XXI. század első négy évében a világ népességének 18,4 százalékára csökkent azok aránya, akik napi egy dollárnál kisebb összegből tartották fenn magukat; ez 985 millió embert jelentett, szemben az 1990-es 1,25 milliárddal. Szintén csökkent azok száma, akik naponta két dollárnál kevesebb összegből éltek, ők 2004-ben 2,6 milliárdan voltak.
2007-10-18: Sport - Áros Károly:

Három érem Ravennából (Cselgáncs)

Veres László és hét tanítványa hét közben tért vissza az olaszországi Ravennából, ahol egy igen rangos nemzetközi cselgáncsversenyen vettek részt osztrák, svájci, holland, francia, német és olasz dzsudokák társaságában.