Gólyaparádé az iskolában

2007. október 18., csütörtök, Közélet

Hétfőn eszkimók, kedden operaszereplők, szerdán egy nem létező szekta tagjai és csütörtökön kalózok — ennyi változáson mentek át hét elejétől a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium kilencedikes diákjai (felvételünkön), akiket már a múlt hét végén mikeses gólyává gyúrtak nem túl könnyű feladatok révén a szervező tizenkettedikesek a kétnapos sepsibükszádi kiruccanáson.

Aki mindezt kibírja, kiérdemli a belépőt a gólyabálra, de nyerni is lehet, hisz a furfangos feladatokban a négy osztály egymás ellen versenyez, és egy hét alatt azok tudják a legtöbb pontot összegyűjteni, akik versenyzőként, drukkerként és csapattársként is a legjobban teljesítenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2007-10-18: Közélet - x:

Antennapótlék a megyei tanácsnál

Fizetésük tíz százalékát kapják veszélyességi pótlékként a megyei tanács alkalmazottai, mert káros hatás érheti a prefektúra épületére felszerelt antenna kisugárzása miatt.
2007-10-18: Közélet - Demeter J. Ildikó:

A rágógumi nem aprópénz

Visszajáró pénz helyett egyre több üzletben adnak cukorkát, kávéport, rágógumit és hasonló, kis értékű, de nem kívánt terméket, ezért a megyei fogyasztóvédelmi hivatal — több vásárló megkeresésére — közleményben hívja fel a kereskedők figyelmét arra, hogy az érvényes jogszabályok szerint Romániában a törvényes fizetőeszköz a lej, akarata ellenére pedig tilos bármit is rátukmálni a vevőre: az áru kiválasztása elvitathatatlan joga.