Hírsaláta

2011. május 6., péntek, Belföld

BOC ÉS A REPÜLŐ. Pofátlanság – mutatta Emil Boc miniszterelnöknek ujját arcához érintve a Tarom légitársaság egyik utasa. A kormányfő szerda este Bukarestből Nagyváradra repült, és kísérete miatt fennakadások történtek, a gép később szállt fel.

A helyszínen tartózkodott Ioan Roman SZDP-képviselő is, aki szerint Boc – népszerűségének növelésére – nem a VIP-járműre ült fel, hanem arra, amelyik a közönséges utasokat szállítja a termináltól a repülőgépig. A miniszterelnök ránézett a szemtelenséget jelző ötvenes férfira, de nem mondott semmit, csak elfordította a fejét. A férfi azért lett dühös, mert a gép közel 50 percet várakozott a kormányfő kíséretében utazó Elena Udreára, Roberta Anastaséra és Anca Boagiura, aki késve érkezett a repülőtérre. (Mediafax)
"TÖRTÉNELMI" ASZFALTOZÁS SZÉKELY­FÖL­DÖN. Eddig soha nem látott hosszúságú, összesen 97,363 km megyei utat újítanak fel Hargita megyében a kormány országos infrastruktúra-fejlesztési programja révén. Borboly Csaba megyeitanács-elnök bejelentése szerint idén tizenkét megyei úton végeznek "nagyszabású aszfaltozási munkálatokat". A Hargita Megye Tanácsa többszöri igénylése nyomán elkészült finanszírozási lista elfogadásában nagy szerepe volt az RMDSZ kormányzati csapatának, valamint parlamenti képviseletének. (www.erdon.ro)
BÜNTETÉS MAGYAR TÁBLÁÉRT. Ötezer lejes bírságot rótt ki a dicsőszentmártoni kórház igazgatójára a város polgármestere a másfél hónapja kihelyezett magyar feliratok miatt. Három rendőrt is kiküldött, hogy szereljék le a táblákat. A kórházigazgató a megyei önkormányzathoz fordult, ahonnan azt a választ kapta, hogy a büntetés magas besorolása nem felel meg az előírásoknak, ezért a megyeháza jogászai megtámadják azt. Addig is azt tanácsolták, vetesse le a feliratokat, és kérjen engedélyt a helyi önkormányzattól újbóli kifüggesztésükre. A válasz nem kétséges, hiszen a DLP-s polgármester a napokban indított hadjáratot a szerinte jogtalan feliratok ellen. (Népújság)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2011-05-06: Közélet - Farkas Réka:

Külföldi hírek

Magyarellenes kampány Szlovákiában
Magyarellenes óriásplakátokkal borzolja a kedélyeket Szlo­vá­kiában a Szlovák Nemzeti Párt (SNS). A Magyar Koalíció Pártja (MKP) provokációnak minősítette, és elítélte az akciót.
2011-05-06: Közélet - Iochom István:

Két polgármester marad, kettőt még keresnek

Tamás Sándor, az RMDSZ megyei elnöke hétfőn a kézdivásárhelyi kábeltévé helyi adásában bejelentette, hogy Sepsi­szentgyörgyön Antal Árpád András, Kovásznán pedig Lőrincz Zsigmond jelenlegi polgármestert jelölik a jövő évi helyhatósági választásokon, Kézdivásár­helyen és Baróton kolozsvári közvélemény-kutató intézet reprezentatív felmérése alapján döntik el, ki élvezi a lakosság bizalmát, és kinek lehet legnagyobb esélye visszahódítani az MPP-s vezetés alatt álló két háromszéki várost.