Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Barót csatlakozik a fejlesztési egyesülethez

2007. október 19., péntek, Közélet

Barót tanácsa úgy döntött, hogy csatlakozik a Kovászna és Hargita megyei városokat és községeket tömörítő, a szelektív hulladékgazdálkodás megoldását célul kitűző fejlesztési egyesülethez.

Barót vállalta, hogy lakosonként 0,1 lejjel hozzájárul az egyesület fenntartásához, illetve területet ajánl fel egy ideiglenes gyűjtőközpont kialakításához. Erre a célra Nagy István polgármester javaslatára a Technika-telepen a város tulajdonát képező területből szakítottak ki 2043 négyzetmétert.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2007-10-19: Közélet - Fekete Réka:

Kegyetlen rendelet

Az elhunyt újszülötteket akkor is el kell temetni, ha csupán egy napot élnek. A vonatkozó rendelettel elvették a szülőktől azt a lehetőséget, hogy kérhessék, ha valamilyen kórral született kisbabájuk a kórházban meghal, ne kelljen a holttestet eltemetniük, bízhassák a hamvasztást a kórházra.
2007-10-20: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Perelj, ha fizetésemelést akarsz!

Köztudomású, hogy Romániában — néhány jól jövedelmező ágazattól eltekintve — alacsonyak a bérek. Ráadásul háromféle minimálbér alapján számítják, 360 lej az állami alkalmazottak esetében, 480 a magánszektorban dolgozóknak és 880 lej nem költségvetési intézményekben munkát vállaló értelmiségieknek.