Háromszéki diáknapok hetedszerKovásznai diákok a legjobbak

2011. május 17., kedd, Közélet

A kovásznai Tiszta Piszok nevű csapat nyerte meg a Há­romszéki Diáknapok vetélkedőjét, és övék a Kobaké díj is, amelyet a nem sepsiszentgyörgyi benevezők számára találtak ki.

A rangsor a vasárnap esti gálán alakult ki, ahol hosszú hétvége változatos erőpróbáin legjobbnak bizonyult öt csapat mérte össze kreativitását az egyik társuk rekordidő alatti elnehezítésében, minél több csapattag rejtett tulajdonságainak felismerésében, reklámkészítésben (Gábor Áronról, Kós Károlyról és Mikes Kelemen­ről kellett kisfilmet rögtönözni), és a lézersugár tükrökkel való vezetésében. A versenyszámok mindegyike meglepetés volt, sőt, a háromtagú zsűrinek – egykori diáknapi résztvevők­nek – is csak az árnyalakját lehetett látni. Minden forduló után kevesebben maradtak, így a díjkiosztás nem okozott meglepetést: második helyen a Rainbow végzett, harmadik a L-éces Mókusok, negyedik a Fair Play-elismerést is besöprő CN lett, ötödik a Drágz Bunny.
A kapott jutalmaknak nem az anyagi értéke magas: kulcstartók, hűtőmágnesek, perselyek, bögrék és trikók kerültek az oklevelek mellé, ezek azonban a rendezvény sugárzó napjával díszített tárgyak, amelyekhez másképp nem lehet hozzájutni.
A gála lézerműsorral zárult, utána még egy közös mulatságra ment, aki bírt.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2011-05-17: Közélet - Farkas Réka:

Sikeres főpróba? (Népszámlálás)

Sikeresen lezárult Három­széken a próbanépszámlálás – jelentette be György Ervin prefektus, aki elismerte, egyelőre nem tudni, milyen következtetéseket lehet levonni az elmúlt heti összeírásból.
2011-05-17: Közélet - Páljános Mária:

Ünnepség a Riszeg alatt

A kalotaszegi Sztánán ünnepelte a hét végén az Erdélyi Kárpát Egyesület 120. születésnapját és újraszervezésének 20. évfordulóját.