Virágtolvajok Kovásznán

2011. május 20., péntek, Közélet

Közel félezer virágpalántát loptak el Kovászna köztereiről. A virágtolvajlás olyan méreteket öltött, hogy a rendőrség, helyi rendőrök és csendőrök segítségét kellett kérnie a városházának – számolt be Lőrincz Zsigmond polgármester.

A legtöbb virágot az erdészeti hivatal előtti körforgalom közepén lévő virágágyásból vitték el. A tettesek valószínűleg helyiek, saját kapujukon belül ültetik el a lopott palántákat – véli a polgármester. A tolvajok ellen a közvagyon ellen elkövetett meglopása és közterület-rongálás vádjával indíthatnak eljárást. A városházán azt kérik a rendfenntartó és nyomozó szervektől, a lehető legnagyobb büntetést róják ki az elkapott virágtolvajokra.
Kovásznának nincs saját kertészete, így évente hatvanezer lejt fordítanak palánták, virágtövek vásárlására, melyekkel a köztereket díszítik. Tavaly ezer rózsatövet vettek, egy részét szétosztották a lakosságnak, hogy ezekkel díszítsék portájuk elejét. Nagyon sokan eleget tesznek a kérésnek, rendben tartják a kapu előtti teret, ez látszik is a városképen, máshol viszont lenne, amin szépíteni – mondta a polgármester. "A viráglopással nem csak anyagi kárt okoznak a tolvajok, az erkölcsi kár is nagy, semmibe veszik mások munkáját, azt, hogy a többség egy rendezett, zöldövezetekkel tarkított várost akar magának" – összegzett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 371
szavazógép
2011-05-20: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Zűrzavaros az építkezés (Polgármester-találkozó Uzonban)

Ráduly István házigazdán kívül mindössze két községvezető, Illyefalva és Málnás első embere vett részt az Olt menti és alsó-háromszéki polgármesterek tegnapi találkozóján Uzonban, ott volt viszont György Ervin prefektus, a megyei tanács elnöke és mindkét alelnöke, valamint több szakértője, Albert Álmos szenátor, Márton Árpád és Édler András képviselő, a megyei készenléti felügyelőség és több helybeli intézmény vezetője.
2011-05-20: Közélet - :

Közelebb a román nyelvhez

Tíz nemzet egy-egy híres irodalmi alkotását olvasták el román nyelven a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum középiskolásai azért, hogy gyarapítsák román nyelvi tudásukat.