Fiatal zenészek koncerteznek Árkoson

2011. május 20., péntek, Közélet

Az Árkosi Kulturális Központban ma 18 órakor kezdődik az országos és nemzetközi versenyeken díjazott fiatal, tehetséges diákzenészek háromnapos koncertsorozata, melyen népszerű, közismert zeneművek hangzanak el.

Az évente megszervezett komolyzenei seregszemlén első alkalommal vesznek részt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai, ugyanakkor hagyományos, immár huszonegyedik alkalommal megszervezett rendezvényről van szó – közölte lapunkkal Kopacz Attila, az Árkosi Kulturális Köz­pont igazgatója, a résztvevőket zsűri választja ki, melynek vezetője Stan Katalin zenekritikus. Szombaton a 11 órakor kezdődő szimfonikus koncertek után a fiatal muzsikusok Sepsiszentgyörgyre utaznak, ahol 17 órakor az Erzsébet parkban szabadtéri hangversenyt adnak. A komolyzenei fesztivál vasárnap záróünnepséggel ér véget. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 364
szavazógép
2011-05-20: Közélet - :

Közelebb a román nyelvhez

Tíz nemzet egy-egy híres irodalmi alkotását olvasták el román nyelven a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum középiskolásai azért, hogy gyarapítsák román nyelvi tudásukat.
2011-05-20: Közélet - :

Fürdőidény küszöbén

Felkészült a fürdőidényre a Rétyi-tó partján felújított Tavirózsa Motel, s úgy néz ki, a fürdőzés is engedélyezett.