Kőműves és kőfaragó szakmunkások

2007. október 20., szombat, Roma szombat
Rozin Sándor mikóújfalusi vállalkozótól hallom, hogy az a kőműves- és kőfaragócsapat — a két Farkas (apa és fia), Varga Csaba és Kézdi Levente —, amely a felsőcsernátoni Rákossy portrészobor talapzatának elhelyezésénél és a támfalak megépítésénél segédkezett, azóta túl van a szakmunkásvizsgán, amelyen sikerrel szerepelt.

Mi, akik végignéztük, amint a kőfaragó és kővágó szerszámokat forgatták, úgy tekintjük, hogy ez a segédkezés volt a gyakorlati vizsgamunkájuk, és sok sikert kívánunk az Olt menti kőfaragás nemes mesterségének további gyakorlásához. Példájuk is igazolja, hogy a jó pap holtig tanul, a mesterségek elsajátítása, a szaktudás megszerzése az érvényesülés más szintjeire emeli a jó szakembert.

(sylvester)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1215
szavazógép
2007-10-20: Roma szombat - x:

Nincstelenek a szegények ellen

Elfajult egy régóta rejtetten létező konfliktus a Brassó megyei Apácán, ahol ezerkétszáz, jövedelem nélküli roma lakik, és ők vannak többségben. A terményeiket védő falusiak és a mindennapi betevőjükért lopni kényszerülő romák összecsaptak.
2007-10-20: Roma szombat - x:

Eresztevényi téglavetők

Eresztevényen, az Óriáspince-tető alatt, a Malom utcában fűzfával, bojtorjánnal, szamártövissel, keserűlapival benőtt téglavető gödrök éktelenkednek.