AutósportEgy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem

2007. október 22., hétfő, Sport

A hegyi gyorsulási bajnokság a befejezéshez érkezett. Az utolsó versenyszakaszra megjelent mindenki, aki számít a sportágban, ott volt a háromszoros országos bajnok, Titi Aur, ott volt a ralibajnokság országos élmezőnyébe tartozó Danny Ungur, Marco Tempestins, Bogdan Marişca...

Érthető, hiszen a bajnoki címek, érmek sorsa forgott kockán. Nem hiányozhattak a sepsiszentgyörgyi új autóklub, a Sonic Motorsport versenyzői, Marcus Andreoiu és Szabó Csongor sem. Marcus, mert jó teljesítmény esetén elméletileg és gyakorlatilag is bajnok lehetett, Csongor, mert két futammal korábban dobogós helyről ,,szaladt a fának", s kényszerült a soron következő futamok kihagyására, elveszítve ugyan bajnoki esélyeit, de az éremszerzésre még adott volt a lehetőség. Természetesen, ha totálkáros autója helyett újat vesz. Újat és versenyképeset. Ez pedig kemény szerelőmunkát igényelt... A Sonic Motorsport gárdája végül is versenyképessé tette Csongor autóját, s jöhetett az utolsó forduló nagy versenyfutása, a harc a versenytársakkal és az idővel.

A Fejér megyei versenyszakaszon elsőként Marcus Andreoiu remekelt, váltotta valóra esélyét. A H-10-es kategóriában (1600 cm3) mindkét futamot megnyerte, s ezzel a bajnoki címet is.

H-10-es kategória:

1. és országos bajnok Marcus Andreoiu (Sonic Motorsport)

2. Mircea Bunăziua (Buzău)

3. Patrick Lupu (Temesvár).

Szabó Csongor következett a H-11-es (2000 cm3-es motorok) kategóriában. Az új autó s a sikerre éhes pilóta hamar egymásra talált, s ettől a pillanattól tudni lehetett, hogy Csongor felgurul a dobogóra. Úgy is történt, előbb mindkét futamban második helyen zárt, s ezzel megnyílt az út előtte, hogy az összetettben bronzéremért léphessen a dobogó harmadik fokára.

H-11-es kategória:

1. és országos bajnok Krepelka Sándor (Temesvár)

2. Constantin Răducioiu (Temesvár)

3. Szabó Csongor (Sonic Motorsport).

Csongor még egyszer dobogóra léphetett. Ezúttal a kezdők kategóriájában, miután az első futamban második, a másodikban pedig harmadik helyen érkezett a célba. A végelszámolásnál ezüstérmet vehetett át.

Kezdők kategória:

1. és országos bajnok Constantin Răducioiu (Temesvár)

2. Szabó Csongor (Sonic Motorsport)

3. Răzvan Stănean (Temesvár).

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem a Sonic Motorsport eddigi mérlege. Az eddigi, mert a hónap végén Mihály Zsolt Nagyszebenben részt vesz a ralikrossz utolsó versenyszakaszán, méghozzá éremszerzési eséllyel.

Zsolt érmére várva, hadd tolmácsoljuk a Sonic Motorsport autósainak köszönetét a támogatók felé, hiszen nélkülük nem lett volna kivitelezhető ez a szép siker. És most jöjjenek a támogatók: Szabóék Kft., Ferroli, Autocenterm Mini Bico Shop, Göthér Autóvillamosság, Elenis Advertising, Kraft OIL, D & D, Bohé CAR. Valamennyiüknek ezer köszönet és hála.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1816
szavazógép
2007-10-22: Sport - Áros Károly:

Váltakozó sikerrel (Kézilabda)

A Kós Károly Iskolaközpont-ISK rendezésében lebonyolított második teremtornán — junior II-es fiúk — felemás sikerrel szerepeltek csapataink, a Madison Travel és a Kós Károly Iskolaközpont-ISK.
2007-10-22: Sport - Áros Károly:

Vargyasról a motokrosszpályákig (Motorsport)

Máthé Albert, mert így hívják hősünket, 1940-ben született Vargyason. Tizenhat évesen elhagyta szülőfaluját, Brassóba költözött, egészen pontosan a Rakodó völgyébe, a motokrosszpálya közvetlen közelébe.