Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új szálloda Kovásznán

2007. október 23., kedd, Közélet
A Tündérvölgyben épülő Clermont Szállón az utolsó simításokat végzik. Az épület mellett készülnek a parkolók és a járdák, a zöldövezetek.

Bent a júliusban alkalmazott szobalányok takarítanak, ablakot pucolnak — szóval, nagy a sürgés-forgás a szállodában, de amint Ovidiu Costeától, az új idegenforgalmi létesítmény tulajdonosától megtudtuk: a híresztelések ellenére ebben a hónapban nem, de év végéig sor kerül az avatásra. Costea elmondta, hogy folyamatban a szálloda osztályozása, s ha a turisztikai szaktárca illetékesei, akik múlt héten jártak itt háztűznézőben, jól pontozzák a felszereltségét, megkapják a négycsillagos minősítést. A szabványok értelmében ehhez százhúsz pontra van szükség, de a tulajdonos úgy véli, ha mindent figyelembe vesznek, a kétszázhúsz pontot is teljesítik. A százötven férőhelyes szállodát — melynek beruházási értéke mintegy ötmillió euró — a legkorszerűbb bútorzattal, berendezésekkel látták el. Van benne ötvenkét klasszikus szállodai szoba és huszonhárom apartman, vendéglő, bár, három konferenciaterem, fedett úszómedence, szauna, konditerem stb. Az udvarán teniszpálya, és a közeljövőben sípálya létesítését is tervezik. Arra a kérdésünkre, hogy milyen kategóriájú vendégekre számítanak, Costea elmondta: fiataloktól idősekig minden korosztályra, s nem csak szívbetegekre, hanem azokra, akik meg akarják előzni a betegséget, vagy kikapcsolódásra vágynak. Az árak nem lesznek négycsillagosak — mondta —, mint a Brassó környéki, hasonló rangú szállodákban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1134
szavazógép
2007-10-23: Közélet - Farkas Réka:

Rossz a törvény gazdának, vadásznak (Napirenden a vadkárok)

Csak legfelsőbb, minisztériumi szinten lehet megoldást találni a vadkárok enyhítésére — véli László Béla, a Kovászna Megyei Vadásztársaság elnöke. Egymást okolják a károsultak, polgármesterek, vadászok, de a jelenlegi törvénykezés patthelyzetet teremtett, nem kínál megoldást, és minden jel arra mutat, hogy a most készülő új jogszabály sem lesz kedvezőbb.
2007-10-23: Máról holnapra - Bogdán László:

A forradalom ünnepén

Fél évszázad múltán is markánsan oszlanak meg a vélemények ötvenhat megítélését illetően. Néhány hete nagy megbotránkozást váltott ki Havas Szófia kijelentése, miszerint ötvenhatot ő nem forradalomnak, hanem a nyilas csőcselék bosszújának tartja.