Zsarolót fogtak

2011. június 16., csütörtök, Közélet

K. János sepsiszentgyörgyi lakost 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték zsarolás vádjával. A rendőrök június 8-án akkor érték tetten, amikor halállal fenyegette és ütlegelte áldozatát.

A nyomozás eddigi adatai szerint az áldozat – egy 42 éves férfi – 2008 júniusában 3000 lejt kölcsönzött K. Jánostól, aki azzal a feltétellel adott pénzt, hogy havi 500 lej kamatot fizet mindaddig, amíg a 3000 lejt egy összegben vissza tudja adni. A kamatrészleteket tavaly nyárig fizette, amikor fizetésképtelenné vált. 2010 júniusában K. János veréssel és halállal fenyegette, és már 8000 lejt követelt.
A gyanúsítottat a tetten éréskor 24 órára őrizetbe vették, a bíróság később elrendelte előzetes letartóztatását – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 570
szavazógép
2011-06-16: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Kalákával a Sütei borvízért

A székelyföldi fürdő- és közösségépítő kalákamozgalom első napján Bodokon lezajlott megbeszélésen, a látványtervek bemutatóján azok vettek rész, akiknek szívügye borvizeink rendezése, védelme. Jelen volt a budapesti Ars Topia Egyesület stábja, akik Csíkországban és Udvarhelyszéken tizennyolc fürdőhelyet korszerűsítettek, szépítettek, újrafoglalták a forrásokat, gübbenőket, lábáztatókat építettek, ahogyan nagyapáink idejében volt.
2011-06-16: Közélet - Hecser László:

Önkéntesek az idősekért

Baróton a Baróti Szabó Dávid Középiskolában, Sepsi­szentgyörgyön a Mikes Kelemen Líceumban keres önkénteseket a Diakónia Keresztyén Alapítvány. Céljuk az, hogy a nyár folyamán mintegy harminc rászoruló idős emberen segítsenek környezetük szebbé tételével.