Zöldövezet az oroszfalvi roma iskolában

2011. június 16., csütörtök, Közélet

A Kalányos Csaba által vezetett Siculrom Egyesület márciusban sikeresen pályázott a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia által meghirdetett Iskolám udvara programban.

Az oroszfalvi roma iskola udvarán zöldövezetet alakítottak ki, hintát és lipinkát szereltek, lépcsőt és járdát építtettek, befüvesítették az udvart, növényeket és virágokat ültettek. A kivitelezésben az önrészt a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal városgazdálkodási és kertészeti osztálya vállalta magára. A több mint százötven éves múltra visszatekintő iskolában, ahova 2003 óta kizárólag roma gyermekek járnak, jelenleg tizenöt elemista tanul Deák Éva tanítónő keze alatt. Az átadási ünnepségen Rácz Károly polgármester és Madarász László tanár, a Molnár Józsiás-iskola volt igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Felléptek a Molnár Józsiás-iskola citerásai, Ábri Béla tanítványai, verseket szavaltak az oroszfalvi iskola tanulói. (Iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1786
szavazógép
2011-06-16: Közélet - Hecser László:

Önkéntesek az idősekért

Baróton a Baróti Szabó Dávid Középiskolában, Sepsi­szentgyörgyön a Mikes Kelemen Líceumban keres önkénteseket a Diakónia Keresztyén Alapítvány. Céljuk az, hogy a nyár folyamán mintegy harminc rászoruló idős emberen segítsenek környezetük szebbé tételével.
2011-06-16: Közélet - :

Új igazgató a statisztikai hivatal élén

Illés Andrea a megyei statisztikai hivatal új igazgatója.