SportéletDomaházi János nem adja fel

2007. június 11., hétfő, Sport

Lassan-lassan mögöttünk hagyjuk a 2006—2007-es labdarúgóévet. És megint Kovászna nélkül. Mint a város labdarúgósportjának jó ismerője, gondoltam, ottjártamkor megkeresem a Kovásznai Kárpátok elnökét, Domaházi Jánost, hogy: Még meddig lesz távol a Kárpátok?

Domaházi János, az örökmozgó Domaházi mankókra támaszkodva fogadott. Történt ugyanis, hogy április 5-én súlyos balesetet szenvedett. Élet-halál tusát vívott a mentőben útban a sepsiszentgyörgyi kórház felé, majd a kórházban az ortopédia három orvosának — Szmolka István, Szántó András, Sándor József — hozzáértő közreműködésével sikerült visszatérnie az életbe, s ráállnia a gyógyulás útjára... Az csak természetes, hogy kérdezni sem mertem a sportról. Na de Domaházit nem olyan fából faragták, s ha már házhoz jött a beszélgetőpartner, maga tért rá a sport témájára.

— Szomorú hírrel kell fogadnom, szerkesztő úr — kezdte mondandóját. — A pálya, a stadion ügye nem várt irányt vett. Miután Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen megnyertük a pert, a táblabíróság visszautasította.

— És akkor hogyan tovább?

— Van egy uniós és egy kormánypályázati lehetőség. Ezekkel próbálkozunk. Van a tanácsnak ugyanis egy hathektáros területe Kovászna és Csomakőrös között, s ide tudnánk egy szép stadiont építeni. Na persze, mindehhez a városi tanács és a polgármesteri hivatal támogatása szükségeltetik.

— Ha pályázatot nyernek, ha a tanács és a polgármesteri hivatal támogatása is meglesz, a sportszerető kovásznaiak mikorra számíthatnak hazai futballdélutánra, mikor lesz a városnak újra labdarúgócsapata?

— Ha minden összejön, a 2008—2009-es bajnokságra nevezhetünk. Addig is: Kitartást, kovásznai sportbarátok. Kitartást, mert nem adjuk fel, Kovásznának újra lesz stadionja, újra lesz futballcsapata.

— Túl a labdarúgáson Domaházi Jánosnak van egy másik szenvedélye is, az autósport.

— Így igaz. Azt sem adom fel, egészségi állapotomtól függően augusztusban megkezdjük az autósport négy rendezvényének előkészítését, szervezését.

— Melyik az a négy?

— A nemzetközi Trabant-találkozó, a Kovászna—Kommandó—Papolc országos Off Road-találkozó, a Kovásznai Napok gyorsulási autóversenye és a decemberi Hórali a Kovászna—Kommandó—Papolc háromszögben.

— További gyógyulást, kitartást és jó munkát.

— Köszönöm. S ha megengedi, ezúton is köszönetet mondok dr. Szmolka Istvánnak, dr. Szántó Andrásnak, dr. Sándor Józsefnek, valamint az ortopédia munkaközösségének az életemért vívott küzdelmükért. Nekik köszönhetem visszatérésemet az életbe. Kö­szönöm, köszönöm.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1304
szavazógép
2007-06-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Megvan a győztes (Sportnapok)

Az első sepsiszentgyörgyi Sportnapok sportfotópályázatára közel 50 alkotás érkezett, a zsűri döntése pedig a következő volt: 1. Ungvári András — Éjszakai műfalmászás, 2. Pulugor József — Támadás, 3. Para Erika — Magabiztosan. A nyertesek díjait a Foto Köntés ajánlotta fel.
2007-06-11: Sport - x:

Labdarúgás, III. liga

Transkurier—Focşani 4—1 (1—0)
Sepsiszentgyörgy, közel 350—400 néző. Játékvezető: Adrian Ilieş (Ploieşti). Transkurier: Gecse—Suciu, Vass, Adăscăliţei, Bende, Kádár, Sylvester (Chirvase, 46.), Kiss, Vajda (Rădulescu, 88.), Kurtuly (Ruzsa, 57.), Dobricza (Fodor, 73.). Focşani: Ianciu—Burguiaţă, Chivu, Toader, Ungureanu, Râscu, Grosu, Săraru (Lazăr, 58.), Predoiu, Curteanu, Bucătaru (Duţu, 57.). Gólszerzők: Kurtuly (25.), Dobricza (48. és 55.), Vajda (87.), illetve Predoiu (83.). Sárga lap: Burguiaţă (7.), Râscu (77.). Kapura rúgás: 10—7 (kapu területére: 7—5). Szöglet: 1—5.