Megszűnik az Ady Endre Sajtókollégium

2011. június 21., kedd, Közélet

Igen elégedettek voltak a látottakkal (a csernátoni Haszmann Pál Múzeum gyűjteményével) és a hallottakkal (ifj. Haszmann Pál tárlatvezetésével) az egész Erdély területéről összesereglett, valamint az anyaország határain túlról itt vendégeskedő magyar újságírók.

Az elmúlt hét végén a közeli Tatrangon tartotta közgyűlését a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE), s egyúttal soros ülését a Külhoni Magyar Újságíró-egyesületek Konvenciója. A MÚRE úgy döntött, bezárja az általa Nagyváradon működtetett Ady Endre Sajtókollégiumot. A tizenhét éve alapított tanintézmény hiánypótló volt, padjaiból számos neves újságíró került ki, de mára annyira bővült az egyetemkínálat, hogy nem indokolt a külön sajtókollégium fenntartása. A résztvevők megemlékeztek a száztíz éve született Kacsó Sándorról, akinek munkásságát Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője méltatta, s Csernáton mellett meglátogatták Gábor Áron eresztevényi sírját, a prázsmári templomvárat és a Szent Anna-tavat. (Szekeres)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 884
szavazógép
2011-06-21: Közélet - :

Játékos hagyományőrzés

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontban hagyományteremtő szándékkal első alkalommal szervezték meg a Tradi Park rendezvényt. Az elnevezés a diákok javaslatára történt – mondta el Szabó Tünde magyar–néprajz szakos tanár, az esemény egyik szervezője.
2011-06-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kortárs európai filmnapok
A sepsiszentgyörgyi Hu­szárik filmklub és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egye­sület szervezésében a Cinema Clubban (volt Művész mozi) ma 18 órától a 2009-es Semmit magamról című ír–holland játékfilmet (rendező: Urszula Antoniak), 20 órától a 2009-es A sivatag virága című an­gol–német–osztrák játékfilmet (rendező: Sherry Horman) vetítik DVD-ről magyar, illetve román felirattal.