Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföldi geológusok találkoztak

2007. október 30., kedd, Közélet
Kilencedik alkalommal tartották meg a hét végén Csíkszeredában a székelyföldi geológusok találkozóját, amelyen magyarországi szakemberek is részt vettek.

A pénteki kirándulást követően a résztvevők szombaton a Sapientia EMTE épületében hallgattak a környék földtanával kapcsolatos előadásokat. Egyebek mellett hangsúlyosan fogalmazták meg, hogy a továbbiakban, ha a döntéshozók nem minden esetben fordulnak szakvéleményért a geológusokhoz, utóbbiaknak kell hallatniuk hangjukat közérdekű kérdésekben, mint amilyen például a Csíki-medencébe tervezett regionális szemétlerakó, amelyről a földtanászok azt tartják, nem szerencsés, hogy kavicsos üledékre telepítik. Elhangzott több, a székelyföldi turizmushoz is kapcsolódó észrevétel, amiől kiderült, számos olyan kihasználatlan természeti, földtani kincsünk van, amelynek akár idegenforgalmi értéke, vonzereje is lehetne. (mózes)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 274
szavazógép
2007-10-30: Közélet - x:

Épülő Málnás

A képen látható kisállattenyésztési farm egyike azoknak a szerény, de hasznosnak mondható egységeknek, amelyek arra hivatottak, hogy növeljék-erősítsék az önkormányzatiság útjára csupán néhány éve rátért községet.
2007-10-30: Közélet - x:

Betörtek hat rendelőbe

Betörték a sepsiszentgyörgyi Olt utcai orvosi rendelők ajtaját, felforgatták a berendezést, a legnagyobb kárt ellenben azzal okozták a múlt csütörtöki tolvajok, hogy elvitték dr. Szmolka Márta hordozható számítógépét a rajta lévő adatokkal együtt.