Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföldi geológusok találkoztak

2007. október 30., kedd, Közélet
Kilencedik alkalommal tartották meg a hét végén Csíkszeredában a székelyföldi geológusok találkozóját, amelyen magyarországi szakemberek is részt vettek.

A pénteki kirándulást követően a résztvevők szombaton a Sapientia EMTE épületében hallgattak a környék földtanával kapcsolatos előadásokat. Egyebek mellett hangsúlyosan fogalmazták meg, hogy a továbbiakban, ha a döntéshozók nem minden esetben fordulnak szakvéleményért a geológusokhoz, utóbbiaknak kell hallatniuk hangjukat közérdekű kérdésekben, mint amilyen például a Csíki-medencébe tervezett regionális szemétlerakó, amelyről a földtanászok azt tartják, nem szerencsés, hogy kavicsos üledékre telepítik. Elhangzott több, a székelyföldi turizmushoz is kapcsolódó észrevétel, amiől kiderült, számos olyan kihasználatlan természeti, földtani kincsünk van, amelynek akár idegenforgalmi értéke, vonzereje is lehetne. (mózes)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2007-10-30: Közélet - x:

Épülő Málnás

A képen látható kisállattenyésztési farm egyike azoknak a szerény, de hasznosnak mondható egységeknek, amelyek arra hivatottak, hogy növeljék-erősítsék az önkormányzatiság útjára csupán néhány éve rátért községet.
2007-10-30: Közélet - x:

Betörtek hat rendelőbe

Betörték a sepsiszentgyörgyi Olt utcai orvosi rendelők ajtaját, felforgatták a berendezést, a legnagyobb kárt ellenben azzal okozták a múlt csütörtöki tolvajok, hogy elvitték dr. Szmolka Márta hordozható számítógépét a rajta lévő adatokkal együtt.