Könyvtári nyílt napok

2011. augusztus 27., szombat, Közélet

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár a sokadalom ideje alatt egész sor rendezvényt szervezett.

  • Gyerekfoglalkozás
    Gyerekfoglalkozás

Wass Albert születésének századik évfordulója tiszteletére kiállította a sikeres szerző műveit, megszervezte a használt könyvek börzéjét, tegnap délelőtt a kisgyermekek gyurmából kedvenc mesefiguráikat készítették el, ma Kriza János születésének kétszázadik évfordulója alkalmával olvasómaratont tartanak, 10 és 18 óra között bárki felolvashat a szerző műveiből. Csütörtökön és tegnap telt ház volt a könyvtárban, a gyermekek szép számban vettek részt a rendezvényeken, és neveztek be a kérdőíves játékra az Őszi sokadalom és a céhes város témakörben. Akik elkéstek a kikölcsönzött könyvek visszavitelével, a sokadalom ideje alatt késedelmi díj fizetése nélkül "csempészhették vissza" azokat az előcsarnokban elhelyezett dobozba.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2011-08-27: Közélet - Iochom István:

László Attila szülővárosában énekelt

László Attila, a Csillag születik tehetségkutató verseny győztese két magyarországi fellépés között érkezett haza, csütörtökön késő este szülővárosában, a Gábor Áron téren felállított színpadon lépett fel többezres tömeg előtt, tegnap Székely­kereszt­úron koncertezett, s máris indult vissza Budapestre, ahol ma és holnap is előadása lesz.
2011-08-27: Közélet - Iochom István:

A népi fafaragás vonzásában

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete szervezésében került sor István Sándor népi fafaragó egyéni tárlatának megnyitójára a Vigadó földszinti kiállítótermében tegnap délután.