SportéletEgy csodálatos sportcsarnokkal lettünk gazdagabbak

2007. november 1., csütörtök, Sport

Mindenekelőtt a kézdivásárhelyiek! Hogy miként csinálták? Na, nem bennünket, hanem Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Barót városok vezetőit gyötörje a kíváncsiság, s ostromolják jó tanácsért a kézdivásárhelyieket.

Maradjunk azzal, hogy ez a kedden átadott sportcsarnok (Kovászna megye — hagyjuk az egész Székelyföldet — legnagyobb sportcsarnoka) igazi gyöngyszem egy fantasztikus környezetben — mellette a Sinkovits-stadion, a befedésre váró műjégpálya, az épülő olimpiai méretű uszoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola nemrég átadott épülete... Erre a környezetre igazán lehet építeni jövőt. És kell is! Mert legyünk tárgyilagosak, a sportlétesítmények utcahosszal — hogy nagyon ne vessem el a sulykot — előzik meg a város sporttevékenységét, sportéletét! Na de ahogy ismerem a kézdivásárhelyiek egészséges lokálpatriotizmusát (na nem azt, amelyet a foci esetében felmutattak), meggyőződésem, hogy rövid időn belül egyensúlyba hozzák az adott sportbázishálózatot a város sportéletével.

Úgy legyen.

Addig is nézzük a sportcsarnokavató kedvcsináló rendezvényeit.

Marosvásárhely KC—Székelyföld válogatottja 123—66 (Kosárlabda)

Játékvezető: Ioan Minescu (Kézdivásárhely). Maros KC: McCullogh 22 (3x3), Clark 15, Cooley 14 (1x3), Selvey 5, Pora 6, cserék: Szászgáspár 1, Kormos 7 (1x3), Puşcaş 4, Jakab 10, Pătru 2, Bíró 20, Mureşan 10 (2x3), Soós 7. Székelyföld: Palkó 23 (4x3), Tóth Á. (14), Papp, Fekete 6, Borbély László (miniszter), cserék: Gagyi 4, Csizmás 2, Bardócz 1, Szakács 2, Madaras 6, Szávuly 4, Forreiter 2, Derzsi, Tamás 2, Hangán, Bedő. Edzők: Váncsa Albert és Farkas Alpár.

A csarnokavatón kosárlabda-parádéra volt szükség. Nos, ezt nagyszerűen előadta a Maros Kosárklub négy amerikai játékosa — McCullogh, Clark, Cooley, Selvey —, aztán Bíró és Jakab, s az előadáshoz jó partnernek bizonyult a most először együtt játszó ,,Székelyföld-válogatott" néhány játékosa, gondolok itt mindenekelőtt Palkóra, Tóth Árpádra... Kedvcsinálónak nagyszerű volt ez a mérkőzés.

Sepsiszentgyörgyi MSC—Ploieşti-i CSM 26—30 (13—15) (Kézilabda)

Játékvezetők: Enache és Petre (mindkettő Brassó). MSC: Zerkuláné—Clişu 1, Szabó G. 3, Seifer 7, Hamciuc 1, Băeşu 8, Tankó, cserék: Marţin—Stoleru, Ciobotaru, Abramiuc 3, Adianoniţei, Ciobanu 2, Szabó N., Tompos 1, Lőrincz, Molnár, Gâju. CSM: Seitan—Petre 4, Cristoaia 2, Dumitra 3, Ivana 3, Bidaşcu 6, Hârtopean 6, cserék: Săvescu, Preda 4, Dobrea 2, Plopeanu. Az A-osztályos CSM megleckéztette a szuperligás MSC-t. Rajt-cél győzelmet aratott. És tehette, mert Seifer s úgy-ahogy (a védekezésben semmiképp nem) Băeşu, na meg Marţin—Stoleru kivételével mélyen maga alatt teljesített (kivételt képez a szülés után most visszatért Tankó is) minden játékosunk. Sajnos, nem tudtak felnőni az alkalom elvárásaihoz. Hiányzott, nagyon hiányzott a sérült Simona Balcan. Jó munkát, MSC! (áros)

Jöjjön az Oltchim—Fradi meccsre

Aki november 16-án, pénteken részt szeretne venni a Râmnicu Vâlcea-i Oltchim—Ferencváros női kézilabda-mérkőzésre szervezett kiránduláson, hívja a 0749 233 447-es telefont 17 óra után, és keresse Szabó Pétert. A helyek száma korlátozott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 730
szavazógép
2007-11-01: Sport - Tibodi Ferenc:

Mikes Kelemen ISK—Aradi ICIM 64—70 (Kosárlabda, A-osztály)

(15—13, 16—17, 14—17, 19—23)
Sepsiszentgyörgy, városi sportcsarnok. Nézőszám: 650. Vezették: Gabriel Dima és Laurenţiu Grigoraş (mindketten bukarestiek). Mikes: Vass 19 (1x3), Toma 16 (1x3), Brosovszky 3, Tămirgeanu 6, Cazac 15 (4x3) — Dincă 5, Sándor, Kövesdi, Bordás, Bocsai, Sinka. Edző: Váncsa Kató.
2007-11-01: Sport - Tibodi Ferenc:

Negyedik a Spicom (Futsal)

Két győzelem, egy döntetlen és két vereség — ez a sepsiszentgyörgyi B-osztályos futsalcsapatunk mérlege az őszi idény felénél. Az elmúlt hét végén a Spicom a Déva otthonában tudott nyerni, s ezzel feljött a tabella negyedik helyére. Az ötödik forduló eredményei: Marosvásárhely—Piskitelep 8—3, Déva—Spicom 2—7, Gyergyószentmiklós—Craiova 3—0.