Sepsiszentgyörgy a Székely Vágta győztese

2011. szeptember 21., szerda, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Bagoly Szabolcs nyerte a Budapesten megrendezett Székely Vágta szombati döntőjét – tájékoztatta tegnap délután szerkesztőségünket a rendezvény sajtóreferense.

A Nemzeti Vágtát több tízezer néző előtt szervezték a budapesti Hősök terén, az ötnapos rendezvényt több millió tévénéző követte – olvasható a közleményben. "A látványos futamokon kívül itt került sor a Nemzeti Vágta egyetlen határon túli előfutamának, a Székely Vágtának a döntőjére is, amelyet július 30-án elmosott az eső. A legjobb időt vágtázó lovas vihette haza a Székely Vágta kupáját, amelynek ünnepélyes átadására a Hősök terén került sor szeptember 17-én, szombaton." Bagoly Szabolcs, Sepsiszent­györgy képviselője emelte magasba a Székely Vágta győztesének járó kupát, Samir nevű lovával ő futotta a legjobb időt a Nemzeti Vágtára kijutott négy székelyföldi település képviselői közül. A Nemzeti Vágta első előfutamában Bagoly Szabolcs, a kőröspataki Kálnoky-lovarda versenyzője és lovasedzője negyedik helyezést ért el. A Székely Vágta második helyezettje a székelyudvarhelyi Ambrus Szabolcs, a harmadik legjobb időt futó Illyefalva képviselője, Filep Marót Levente, őt követte ifj. Bihari Béla kálnoki versenyző. A Székely Vágta rendkívül nagy hírverést kapott a budapesti futamon, a Nemzeti Vágta tulajdonosai többször kiemelték: nagyon büszkék arra, hogy Székelyföldön is megvalósult ez az esemény, mert a "nemzeti" szó így kapott igazi értelmet – olvasható a közleményben. (L.)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2011-09-21: Közélet - Szekeres Attila:

Székelyföldi kúriák, lakóik, címerleveleik (Nemzetközi történészkonferencia Sepsiszentgyörgyön)

Néhai Demény Lajos történészprofesszor emlékének ajánlott nemzetközi történészkonferenciát tartanak Ka­télyok, udvarházak és lakóik a régi Székelyföldön címmel a Székely Nemzeti Múzeumban Tüdős S. Kinga sepsiszentgyörgyi történész, tudományos kutató és Oborni Teréz, az MTA Történettudományi Intézetének munkatársa szervezésében holnap és holnapután.
2011-09-21: Közélet - :

Orgonakoncert a Krisztus Király-templomban

A sepsiszentgyörgyi Gyár utcai Krisztus Király-templomban vasárnap orgonakoncertet tartott a zentai (Szerbia) származású, 34 éves Borbély Zoltán, a grazi zeneegyetem doktorandusza, az újvidéki Művészeti Akadémia orgonatanára.