Kenyér és víz címke nélkül

2011. szeptember 21., szerda, Közélet

Egész nyáron át tartó kampányban ellenőrizte a természetes borvizek és üdítők, valamint a kenyerek forgalmazását a megyei fogyasztóvédelmi hivatal, és az eredmény megnyugtató: mind­össze az árcímkék miatt kellett bírságolni.

Úgy tűnik, nehezen honosodik meg az egységár errefelé: 17 üzletből 8-ban nem írják ki, hogy az egyik vagy másik ivóvízért literenként mennyit kérnek. Az üdítők, gyümölcslevek eladásánál kicsit jobb az arány: 32-ből 8 esetben maradt el az előírásos, kéttételes árcímke. Mind­ezekért száz-száz lej a büntetés, kaptak belőle Sepsiszent­györ­gyön, Kézdivá­­­sárhelyen, Baróton, Kovásznán, Bükszádon, Nagy­ba­conban és Gelencén is. A kenyeres polcokon majdnem teljes a rend: 19 üzletben vetették össze a mindennapi súlyát a papíron feltüntetett értékkel, minőséggel, és semmilyen eltérést nem találtak; mellékesen akadt egy árcímke nélkül árult fehér kenyér (ezért ezer lejjel sújtották a boltot), illetve egy órarend nélkül működő egység (ezt figyelmeztetésben részesítették). (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2011-09-21: Közélet - :

Orgonakoncert a Krisztus Király-templomban

A sepsiszentgyörgyi Gyár utcai Krisztus Király-templomban vasárnap orgonakoncertet tartott a zentai (Szerbia) származású, 34 éves Borbély Zoltán, a grazi zeneegyetem doktorandusza, az újvidéki Művészeti Akadémia orgonatanára.
2011-09-21: Közélet - :

Javíthatók az autójavítók

Meglepően sok mulasztásra bukkant az autószerelő műhelyeket ellenőrző kampánya során a megyei fogyasztóvédelmi hivatal: 21-ből 9 szervizben nincs kifüggesztve a szolgáltatások lajstroma, ára, időtartama, szavatossága.