Költségvetés-kiegészítés

2007. november 1., csütörtök, Közélet

Költségvetés-kiigazításról szóló határozatot fogadott el tegnapi ülésén a megyei tanács. 600 000 lejt utaltak ki a megyei utak karbantartására a téli időszakban, ugyanekkora összeget szánnak a januártól működő megyei utakat felügyelő igazgatóság székhelyének felújítására.

A bérek fedezésére 200 000 lejt kapott a kisegítő iskola, félmillió lejt szánnak a 113-as és a 121-es megyei út felújítására vonatkozó hatástanulmányok elkészítésére. Bizonyos kulturális intézmények büdzséje is módosult: így például a Székely Nemzeti Múzeum 30 000 lejt kapott videokamerás őrző-védő berendezés beszerzésére. A Kovászna Megyei Művelődési Központ 45 000 lejjel több pénzből gazdálkodhat, az összeget hőszigetelésre fordítják. A költségvetés-kiegészítést a vártnál nagyobb arányú bevételek teszik lehetővé. Saját bevételeinek növekedése miatt ugyanakkor módosult a hidvégi öregotthon és a gyermekjogvédelmi igazgatóság pénzkerete is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2007-11-01: Közélet - Bodor János:

Rovásírás helyett román köszöntő (Szóvá tesszük)

A bálványosi Vár vendégfogadó mellett álló, székely motívumokkal díszített kapun román és magyar nyelvű felirat köszönti a vendégeket.
2007-11-01: Közélet - Iochom István:

Vizet vezettek a tanintézményekbe

Kézdiszentlélek polgármesteri hivatala tavaly és idén a község iskoláinak, óvodáinak tatarozását, korszerűsítését tűzte ki célul.