Áldozatokat szed a Székelyföld-táblaLeváltották az engedélyezőt

2007. november 3., szombat, Közélet
Leváltották az országutak brassói igazgatóságának technikai aligazgatóját, mert jóváhagyta a megyei önkormányzat kérését a Székelyföld-reklámpannó felállításáról — adja hírül a Rompres.

Az országos igazgatóság munkaszerződése felbontásával büntette Mircea Olarut. Az indoklás: a tábla kitétele ,,rendkívül károsan hatna Kovászna megye társadalmi életére, Románia etnikai légkörére, és az ország nemzetközi kapcsolataira". Olaru bejelentette, megfellebbezi az elbocsátásáról szóló döntést, mert nem tartozott hatáskörébe a tábla tartalmának vizsgálata, csupán a technikai feltételek betartásának ellenőrzése. A menesztett aligazgató szerint a Székelyföld-tábla tartalmát az engedélyt kibocsátó urbanisztikai bizottság kötelessége ellenőrizni.

A Székelyföld határát jelző reklámpannót augusztusban állíttatta fel a megyei önkormányzat, de néhány nap múlva eltávolították a hatóságok arra hivatkozva, hogy nem tesz eleget a törvény által követelt technikai feltételeket. Az önkormányzat újrakezdte az engedélyeztetési folyamatot, ezúttal betartották az előírás szerinti, korábban kifogásolt távolságot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2007-11-03: Közélet - x:

Átadás előtt a polyáni egészségügyi központ

A kivitelező az utolsó simításokat végzi a tanács tulajdonában lévő egykori közfürdő épületén, ahol e hónap végén egészségügyi központot avatnak.
2007-11-03: Közélet - Iochom István:

Tőkés László Kézdiszéken

Tőkés László királyhágó-melléki református püspök, független, EP-képviselőjelölt hétfőn és kedden Kézdiszéken kezdi el háromszéki kampánykörútját.