Dancs Annamari operettslágereket énekel

2007. november 6., kedd, Magazin

Meglepetéssel rukkol ki Dancs Annamari, akit az elmúlt tizenegy évben könnyűzene-énekesnőként ismert meg ország-világ. Tarján Pállal, a világhírű tenorral készített közös operettlemezt, amely többnyire Kálmán Imre és Lehár Ferenc, a magyar és az egyetemes operett legkiemelkedőbb komponistáinak legnagyobb slágereit tartalmazza.

― Régi álmom teljesült ezzel a lemezanyaggal ― meséli Annamari. ― A zeneakadémián már megismerkedtem az operett műfajával, amely merőben más, mint az opera, de még annál is távolabb áll a könnyűzenétől. Kihívás volt most számomra, és nagyon kemény munka az operettrészletek énekelése úgy, hogy a klasszikus és a modern énektechnikát stílushűen ötvözzem, de azért felismerhető legyen, hogy én könnyűzene-énekesnő is vagyok.

A tizenhat dalt tartalmazó korongon három-három szóló és tíz duett hallható klasszikus, nagyzenekari hangszerelésben.

― Az operett reneszánszát éli, ezzel a lemezzel Kálmán Imre előtt is hódolni szeretnénk, hiszen az idén volt születésének 125. évfordulója ― mondja Tarján Pál. ― Ezek a dalok még ma is mondanivalóval bírnak, hangszerelésük, dallamuk, szövegeik, reméljük, nem csak az idősebb korosztálynak fognak majd tetszeni, szeretnénk, ha a fiatalok is megismernék őket, éppen ezért igyekeztünk úgy előadni, hogy ez minél emberközelibb hangvételben legyen.

Éliás Tibort, a műfaj egyik szaktekintélyét kérdeztük a műfaj létjogosultságáról:

― Mit ad nekünk az operett, amelynek már oly sokszor keltették halálhírét, amit már hányszor kigúnyoltak, száműztek, korszerűtlennek, dekadensnek tartottak?

― Emberi érzést, feloldódást és példákat a pozitív emberi tartásra ― a sokoldalú műélvezeten kívül! Nélküle még ridegebb lenne korunk kegyetlen, önmarcangoló, megcsontosodó világa...

Az Egy a szívem, egy a párom című operettlemez megjelenésével egy időben a két előadó novemberben tizenhárom állomásos országos turnéra is indul. A pontos helyszínek és dátumok nyomon követhetők az énekesnő honlapján.

― A koncertek különlegessége, hogy a könnyűzene és az operett egyaránt felcsendül majd a kétórás műsorban. Jelen lesz a zenekarom és táncosaim is, ugyanis két egymástól távol álló műfaj dalait fogom énekelni. Ezenkívül Tarján Pál is bemutatkozik az erdélyi publikumnak. Bízom benne, hogy a bécsi, milánói és montreali közönség után az erdélyiek is lelkesen fogadják majd őt. Szeretettel várunk minden korosztályt erre a különleges koncertsorozatra ― tette hozzá Dancs Annamari.

Baróton a művelődési házban november 11-én, Kézdivásárhelyen a Vigadóban november 23-án 19 órától lesz a lemezbemutató koncert. A belépés díjtalan.

www.dancsannamari.com

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1528
szavazógép
2007-11-06: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Albisi vallató

Nem olyan vallató ez, mint a jéghideg bálványosi borvízferedők, vizükben azt is kivallotta a ,,bűnös", amit soha nem cselekedett. A falucska veszendő múltjáról, jelenéről vallattuk a november eleji csendben szorgoskodókat.
2007-11-06: Magazin - x:

Látható Tutanhamon arca

Amióta 85 évvel ezelőtt felfedezték Tutanhamon sírját, rengetegen csodálták meg a fáraó szarkofágját, ám összesen talán félszáz ember látta a fiatalon meghalt uralkodó arcát ― vasárnaptól azonban a sírbolt minden látogatója megtekintheti azt, ami 3300 év után megmaradt belőle.