Utcazene-fesztivál: meglepő nyüzsgés

2011. november 5., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Bár még csak második alkalommal szervezték meg, bombaként robbant Sepsi­szentgyörgyön az utcazene-fesztivál, mely egy hétvégére felborította a megszokott rendet. A kíváncsiskodók hat helyszínen találkozhattak a tizenöt zenekarral. A nyerteseket a közönség, illetve szakmai zsűri bírálta. Az első helyen a sepsiszentgyörgyi Acoustic Trio végzett, különdíjban részesült a Carnival és az Ego Sum zenekar.

Megkérdőjelezhetetlen tömegsikert aratott az öt tagból álló sepsiszentgyörgyi Carnival zenekar. A körülbelül fél éve alakult csapat első koncertjeit hallhatta a közönség, s már a harmadik előadáson olyan összhangra találtak, melyre a hallgatóság is rögtön reagált: táncolt, ugrált, énekelt. Énekelt, pedig a zenekar egyik sajátosságának tekinthető, hogy nincsenek feldolgozásaik, dalaikat maguk írták, "segítséget" Áprily Lajostól és József Attilától kértek. Célközönségüket és zenei stílusukat sem tudták meghatározni, azt azonban nem volt nehéz észrevenni, hogy dalaik ugyanúgy vonzották a nagyszülőket, mint a kezüket fogó gyermekeket, a piacra siető édesanyákat vagy akár az iskolából elszabaduló diákokat. A zenekar két tagja a költészet iránt is érdeklődik, ennek köszönhető a zene kombinációja versekkel. A ritka párosítás akkora sikert aratott, mely egy hét alatt hat koncertet biztosított a zenekarnak. Az utcazene-fesztivál után néhány nappal ugyanis a Bistro-kertben vár­ták őket, majd Ma­rosvásárhely és Nagyvárad következett, annak ellenére, hogy a továbbtanulás miatt két részre szakadtak. A nyelvek tanulását, a rajzolást s egyéb szakok elsajátítását pró­bál­ják társítani a mindannyiuk számára közös zenéléssel.
Abban ugyanis egyetértenek, hogy a színpadról figyelni a közönség őrjöngését olyan adrenalin, melyet nap mint nap szeretnének érezni. Zenébe öntenek mindent, amihez kedvük van, amit gondolnak, vagy éppen amit éreznek.

Gazda Emese

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 772
szavazógép
2011-11-05: Kovakő - diákmelléklet - :

Ego sum qui sum

Tavaly már megszokhattátok, hogy rendszeresen jelentkezünk zenei hírekkel. Az alábbiakban az igen ígéretes, nemrégiben Kézdivásárhelyen alakult Ego sum zenekarral készült interjút olvashatjátok.
2011-11-05: Kovakő - diákmelléklet - :

Jó gólya módjára…

Az utóbbi esztendőkben a diákság körében egyre nagyobb teret hódítottak az iskolán belüli közösségépítő, összerázó rendezvények, mint a gólyabál, melyen a kellemes élmények mellett gyakran hosszú évekig tartó barátságok is szövődnek különböző korosztályú tanulók közt.