Segítenek

2007. november 7., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

November 2-án került sor Sepsiszentgyörgyön, az Európai Unió által támogatott Phare 2004, Társadalmi és gazdasági kohézió, humánerőforrás-fejlesztés elnevezésű program keretében zajló intenzív képzés zárómegbeszélésére, melyen Csáka József, a kis- és középvállalkozások minisztériumának igazgatója bemutatta a gazdasági versenyképességet növelő ágazati operatív programot.

A program első fontossági tengelye innovatív és környezeti szempontból hatékony termelési rendszer kiépítésére irányul. Ennek keretében november végétől lehet pályázni befektetések, valamint tanácsadási szolgáltatások támogatására. A pályázatok megírásában segítséget nyújt az Asimcov vállalkozói szövetség, mely ingyenes tanácsadást is nyújt az európai uniós, valamint kormányzati alapokból származó finanszírozási programokról.

Üzletember-találkozó

November 21-én a békéscsabai Fiume Szállóban megszervezik az Együtt Európában, határon átnyúló együttműködések című gazdasági fórumot és üzletember-találkozót. Érdeklődni és jelentkezni az Asimcov székhelyén lehet: Sepsiszentgyörgy, Martinovics utca 2. szám, telefon/fax: 352 425, 318 876, e-mail: office@asimcov.ro , web: www.asimcov.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1217
szavazógép
2007-11-07: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Drágulnak a fémek

A gyenge dollár továbbra is drágán tartja a fémeket a Londoni Fémtőzsdén (LME). A spekulációt az arany árának rekorddöntése is hajtja, habár az imitt-amott sztrájkok okozta ellátási nehézségek nem nagyobbak a szokásosnál, a kereskedelmi tartalékok is nagyok, és a termelés növekszik.
2007-11-07: Közélet - B. Kovács András:

A szomszédok leköröztek (Háromszékről és Hargita megyéről, a Csíki Magánjavakról, nyomozó erdészekről és egyebekről)

Megyei adatokat ismertettem nemrég az erdészeti ankétban, s miként történni szokott: egy riportot be lehet fejezni, a kérdések vizsgálatát nem. Különösen nem, ha választ kérő új témák merülnek fel. A visszakapott erdők kezelési módja, a gazdálkodás milyensége érdekfeszítő lehet, de ott az új kérdés: miért csak ennyi került vissza magántulajdonba, mikor az új törvény, a 2000/1-es legutóbbi a teljes privatizációt írja elő?