Csendőrök a mezőn

2007. november 9., péntek, Közélet

A csendőrség fő feladatköre a közrend biztosítása főleg városi környezetben, ám a Dózsa György nevét viselő megyei felügyelőség néhány községet is állandó ellenőrzés alatt tart.

Főleg azokat, ahol súlyos szociális gondokkal küszködik a lakosság egy része. Október folyamán a mezei lopások megelőzése érdekében járőröztek Előpatakon, Árapatakon, Hidvégen, Bö­lönben, Szépmezőn, Borosnyó község falvaiban, Kézdiszentléleken, Bereckben és Ozsdolán. Habár október az őszi betakarítás idénye, a havi mérlegben mégsem a mezei lopás vezeti a lajstromot, hanem a csendháborítás, s ezt követi a falopás. Azért mezei lopás is akadt. Például a csendőrjárőr egyik délben tetten ért egy öttagú csoportot, amint négy szekeret megtöltött lopott burgonyával egy Sepsiszentgyörgy közelében levő farmon. Minősített lopás gyanújával bűnügyi iratcsomó összeállítását kezdeményezték. A csendőrség októberben 62 bírságot rótt ki összesen 7750 lej értékben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4483
szavazógép
2007-11-09: Közélet - Iochom István:

Ikavári szakácstalálkozó

A nagy sikerű szeptember eleji kézdiszéki vőfélytalálkozó mintájára november 6-án a csernátoni önkormányzat Ikavár alatti vendégházában megtartották a felső-háromszéki szakácsok első találkozóját, melynek ötletgazdája Mike Barna és Dóczé Dénes.
2007-11-10: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Kortárs filmnapok
Sepsiszentgyörgyön a volt Művész moziban ma 17 órától Cristian Nemescu: California Dreamin’ (Vég nélküli, 2006-os román játékfilm), 20 órától Pálfi György: Taxidermia (2006-os magyar játékfilm).