KézdivásárhelyVáltozott a forgalmi rend

2011. december 31., szombat, Közélet

Karácsony előtt egy nappal leszerelték a tiltótáblát a kézdivásárhelyi Állomás utcából, és visszaállt a régi rend, azaz mindkét irányból be lehet oda hajtani.

November 30-tól há­rom utcát tettek egyirányúvá Kézdivá­sár­hel­yen. Az egykori Szé­kely Katonane­vel­dénél kezdődő Állo­más utcába csak azoknak volt sza­bad behajtaniuk, akik a kaszárnya irányá­ból a Gyárak utcája felé közlekedtek. A tiltás a bevásárlóközpontig tartott, a táblát a következő villanyoszlopra szerelték fel. Né­hány napig az utcában levő villanyrendőr előtt közlekedési tábla jelezte, hogy harminc méterre egyirányú utca kezdődik, de időközben ezt a táblát leszerelték. Az egyirányúsítás óriási felháborodást keltett, közel százan írtak alá beadványt, amiben kérték a városházát, hogy szüntessék meg azt, és az Állomás utcában térjenek vissza a régi for­galmi rendre. Ennek nyomán a polgármesteri hivatal leszereltette a tiltótáb­lát. Ezt megelőzően a forgalmi rendőrök sok-­sok gépkocsivezetőt figyelmeztettek, illetve megbírságoltak.
November 30-tól egyirányúvá tették a Benedek Elek utcát, mely a szigetelőgyár garzonjai előtt vezet a víztorony irányába, így csak az Achim András utcából lehet ide behajtani, ellenkező irányból nem.
Egyirányú forgalmat vezettek be egy másik szűk bekötőúton is, eszerint a Szabadság utcából tilos a Manócska Óvoda felé behajtani. A Manócska a Szabadság utcában levő kazánház mögötti parkolóból, illetve a Fecske utcából, a Turóczi Mózes-iskola melletti bekötőútról közelíthető meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 955
szavazógép
2011-12-31: Közélet - B. Kovács András:

Erdélyi kastélykönyv

Az első kiadás utolsó ötven példánya kelt el az "Isten segedelmével udvaromat megépítettem..." Történelmi családok kastélyai Erdélyben című kötetnek a minapi sepsiszentgyörgyi könyvbemutatón. A Gábor Áron Teremben megtartott, mintaszerűen megszervezett ismertetőn részt vettek a szerzők, Bicsok Zoltán és Orbán Zsolt fiatal csíki történészek, akik nyolcévi munkával alkották meg e fokos, átlagon felüli szakmai és nyomdai igényességgel született művet, melyet az Isten is ajándék könyvnek teremtett.
2011-12-31: Közélet - :

Shakespeare Fesztiválra hívták az M Stúdiót

Rangos, nemzetközi hírű színházak társaságában mutatkozik be a sepsiszentgyörgyi M Stúdió a jövő évi craiovai Shakespeare Fesztiválon – közölte a társulat irodalmi titkársága.